x
Annonce
Sport

Husker du? Danskere i FC Barcelona gennem tiden

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Martin Braithwaite bliver den blot femte dansker til at trække den ikoniske FC Barcelona-trøje over hovedet.

Efter et sensationelt klubskifte er Martin Braithwaite nu FC Barcelona-spiller.

Annonce

Den 28-årige angriber er dermed den femte dansker, der har været på lønningslisten i den spanske storklub.

Her kan du læse mere om de andre:

Allan Simonsen - 1979 til 1982

Arkivfoto: Palle Hedemann, Nordfoto.

Den lille danske angriber kom til FC Barcelona fra Borussia Mönchengladbach og er noteret for 98 ligakampe, hvori han scorede 31 mål. I 1980/81-sæsonen var Simonsen med til at vinde den spanske pokalturnering, Copa del Rey.

Sæsonen efter scorede danskeren i finalen i den nu hedengangne Cup Winners' Cup, som Barcelona vandt 2-1 over belgiske Standard Liège.

Michael Laudrup - 1989 til 1994

Michael Laudrup i aktion mod Real Madrid på Nou Camp i Barcelona i september 1992. Foto: Palle Hedemann, Ritzau Scanpix

Laudrup skiftede i 1989 Juventus ud med FC Barcelona. Mens tiden i det italienske aldrig blev den helt store succes, blev danskeren hurtigt en profil i Barcelona.

Den danske kreatør nåede at spille 296 kampe og score 97 mål for klubben, som han hjalp til adskillige titler, heriblandt fire spanske mesterskaber, en sejr i Europa Cuppen og en sejr i Copa del Rey.

Thomas Christiansen - 1991 til 1996

Arkivfoto: Erik Jepsen

Dansk-spanieren startede sin karriere som seniorspiller i FC Barcelona, som havde købt ham i B93. Christiansen var dog næsten udelukkende forvist til reserveholdet.

Christiansen fik spansk statsborgerskab og indgik dermed ikke i truppen som en udlænding, som man dengang kun måtte have et vist antal af i truppen. Det hjalp dog ikke dansk-spanieren til mere spilletid.

Ronnie Ekelund - 1992 til 1994

Ekelunds fodboldkarriere startede som fyr og flamme. Som blot 19-årig solgte Brøndby ham til FC Barcelona. Han fuldendte dermed en trio af danskere i klubben i start-90'erne.

Ronnie Ekelund under opvarmning i Parken, 26. oktober 1993. Foto: Palle Hedemann.

Spilletid blev det dog aldrig til ret meget af for danskeren i den spanske klub, der sendte Ekelund videre efter blot to år med blot en enkelt optræden på Barcelonas førstehold på cv'et.

Kilder: fcbarcelona.com, transfermarkt, ritzau.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce