Annonce
Sport

FAKTA: Cykelløb starter vestpå og slutter på Frederiksberg

Rytterne i PostNord Danmark Rundt skal i alt køre 780 kilometer på de danske landeveje. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Arrangørerne har valgt at placere den ofte afgørende enkeltstart på sidste etape af PostNord Danmark Rundt.

Cykelløbet PostNord Danmark Rundt består i år af 780 kilometer fordelt på fem etaper. Løbet køres fra 10. til 14. august.

Her er et overblik over etaperne:

* 1. etape: Struer-Esbjerg, 176 kilometer.

Etapeløbet begynder i Vestjylland og når helt ud til kysten. Sidevind og snoede veje kan få stor betydning. Den seneste afslutning i Esbjerg resulterede i en sejr til italieneren Daniele Bennati i 2016.

* 2. etape: Ribe-Sønderborg, 183 kilometer.

Etapen starter fladt, men igen kan sidevinden spille en rolle. Rundstrækningen i målbyen Sønderborg er teknisk svær og kuperet, og på opløbet op mod Dybbøl Mølle er det langtfra givet, at et samlet felt skal spurte om sejren.

* 3. etape: Tønder-Vejle, 219 kilometer.

Arrangørerne betegner selv 3. etape som PostNord Danmark Rundts kongeetape. Cirka 2100 højdemeter skal forceres, før en vinder kan kåres på den traditionsrige rundstrækning i Vejle.

* 4. etape: Holbæk-Kalundborg, 190 kilometer.

Bakker finder man også i det nordvestlige Sjælland, hvor der venter rytterne 1500 højdemeter. Da der var opløb på Vestre Havneplads i Kalundborg i 2017, løb den nuværende DSM-rytter Casper Pedersen med sejren.

* 5. etape: Enkeltstart på Frederiksberg, 11 kilometer.

Skulle man følge traditionen, ville den største spænding på sidste etape bestå i, hvem af sprinterne der skulle vinde på Frederiksberg Allé. Men i år slutter løbet utraditionelt med en tidskørsel, som kan få stor betydning for det samlede klassement.

Kilder: PostNord Danmark Rundt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Annonce