Annonce
Ringkøbing

Fagforening klar med støtte til fyrede Schuberts Minde-pædagoger: Heldigvis er ledigheden lav

Socialpædagogernes kredsformand Peter Sandkvist. Pressefoto
20 pædagoger skal afskediges fra behandlingshjemmet Schuberts Minde, der lukker. Socialpædagogernes Landsforbund er med til samtaler med medarbejderne.
Annonce

Ringkøbing: Da bestyrelsen for Schuberts Minde i går fortalte, at behandlingsstedet skal lukke og samtlige pædagoger afskediges, var Socialpædagogernes Landsforbund til stede på Vellingvej i Ringkøbing.

- Schuberts Mindes ledelse var velvilligt indstillet over for, at vi kunne sende konsulenter til at bistå vores medlemmer. Det kan jo i princippet sammenlignes med andre nedlukninger på virksomheder som Vestas og Siemens, hvor der skal ske massefyringer. Da sker der også et samarbejde mellem ledelsen og fagforeningen, siger Peter Sandkvist, formand for Socialpædagogernes Landsforbund i Midt- og Vestjylland.

- Vi var på Schuberts Minde i går og holdt samtaler med alle vores medlemmer om, hvilke muligheder de har, og hvordan det kommer til at udvikle sig. Der er jo stadig børn på stedet, som der skal tages hånd om på en faglig forsvarlig måde. Vores medlemmer skal afgøre, om de vil blive på stedet, indtil det lukker, eller om de allerede nu vil lede efter nyt arbejde. Flere har givet udtryk for, at de gerne vil blive og gøre arbejdet færdigt, siger formanden.

Schuberts Mindes ledelse skal holde samtaler om fratrædelsesaftaler med hver enkelt medarbejder i næste uge. Her vil fagforbundet også være til stede med support, lige som der efterfølgende tilbydes for eksempel karriererådgivning og stressvejledning.

Annonce

Lav ledighed

Peter Sandkvist har noteret sig bestyrelsens melding om, at der skal ansættes helt nyt personale til det nye opholdssted, som skal skabes på ruinerne af Schuberts Minde. Der vil derfor næppe være job at få for det gamle personale. Heldigvis er jobsituationen gunstig for socialpædagoger.

- Det er absolut muligt at få nyt arbejde. Ledigheden er lav. Har man arbejdet på Schuberts Minde inden for anbringelsesområdet, er det ikke sikkert, at den slags job hænger på træerne, men der er mange andre områder inden for faget, siger han.


Det er absolut muligt at få nyt arbejde. Ledigheden er lav. Har man arbejdet på Schuberts Minde inden for anbringelsesområdet, er det ikke sikkert, at den slags job hænger på træerne, men der er mange andre områder inden for faget

Peter Sandkvist


Statistikken fortæller, at ledige socialpædagoger er et halvt år om at finde nyt job. Dagpengene på godt 18.000 suppleres af forbundets kollektive lønforsikring, hvilket sikrer medlemmerne mod et stort dyk i økonomien. Schuberts Minde har via Dansk Erhverv overenskomst med Socialpædagogisk Landsforbund.

- Deres løn ligner, hvad man får på det offentlige område. På den måde er de godt stillet, siger Peter Sandkvist.

Han anslår, at Schuberts Minde-pædagogerne med højest anciennitet tjener omkring 32.000 kroner om måneden plus pension. Dertil kommer tillæg for aften-, nat- og weekendarbejde, hvilket kan indbringe mellem 1500 og 2000 kroner om måneden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler føler sig hængt ud: Vi skjuler ikke vores ansatte for myndighederne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Skjern For abonnenter

Far sløjfede et dige for 27 år siden - nu har sønnerne fået dom for, at de skal bygge det igen

Ringkøbing

Handelsskoleelev ramt af corona: Elever og lærere skal blive hjemme

Annonce