Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fagfolk trækker sig fra skolestrukturudvalg: Nu kommer tingene for tæt på

Torben Friis Svendsen har valgt at trække sig fra udvalget. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Indtil nu har Skolelederforeningen og Danmarks Lærerforening haft plads i skolestrukturudvalget, men de har valgt at trække sig. Trine Ørskov roser deres indsats.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Risikoen for at blive taget til indtægt for den anbefaling, som i løbet af efteråret skal afleveres til byrådet, når skolestrukturen skal besluttes, får nu Danmarks Lærerforening Fjordkredsen og Skolelederforeningen til at trække sig fra skolestrukturudvalget.

Efter lang tids debat om de overordnede linjer i den fremtidige struktur begynder det nu at blive så konkret, at der bliver regnet på de mange tanker, som udvalget har gjort sig.

For skolelederforeningens formand Torben Friis Svendsen kommer det lidt for tæt på den anden rolle, han også har, i og med at han er skoleleder på Holmsland Skole, som netop er en af de skoler, der har under 100 elever, og som kan ende med at blive en brik i det store strukturspil, hvis byrådet beslutter sig for at nedlægge en eller flere af de små skoler.

Derfor må det ikke hedde sig - endsige stilles spørgsmålstegn ved - om nogle er blevet forfordelt. For Torben Friis Svendsen vil det være et skrækscenarie, og derfor har han valgt at trække sig.

- Det er en svær beslutning, som politikerne står overfor, og jeg er glad for at kunne bidrage med faglige ting, siger Torben Friis Svendsen.

Annonce

Bør være politisk beslutning

Samme ræsonnement har fået Kirsten Busk, formand for Danmarks Lærerforening Fjordkredsen, til at trække sig.

Undervejs har hun været i dialog med sit bagland, og til tillidsrepræsentanterne har hun sagt, at det godt kunne være, at hun ikke sad der, når udvalget sluttede sit arbejde, da hendes organisation har medlemmer både på de skoler, der bliver berørt, og de, der ikke gør.

Hun understreger, at det nu er politikerne, der skal træffe en beslutning.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg ikke vil være med til en anbefaling, men derimod være med til at kvalificere det, og jeg synes, at jeg har udfyldt den rolle, siger Kirsten Busk, der understreger, at udvalget har karakter af at være et rådgivende organ og ikke et beslutningsdygtigt udvalg.

Samtidigheden i at de to trækker sig, rejser naturligt spørgsmålet, om udvalget lige nu sidder med modeller for fremtidens skolestruktur, som offentligheden ikke kender til, og som de ikke vil kunne stå inde for, hvilket får dem til at træde ud.

Både Torben Friis Svendsen og Kirsten Busk fastslår, at det er der ikke tale om, og at der i øvrigt er meget transparens i forhold til offentligheden.

Annonce

Fuld forståelse

For Torben Hjøllund Mortensen, der repræsenterer Landdistriktsrådet, kommer det ikke som en overraskelse, at Kirsten Busk og Torben Friis Svendsen nu trækker sig fra udvalget.

- Jeg synes, at det er ærgerligt, at de trækker sig, for de har en faglighed at kunne trække på, og det er en rigtig god ting, men jeg forstår godt, at de gør det, når tingene bliver konkrete, siger Torben Hjøllund Mortensen.

Ligesom både lærere og skoleledere repræsenterer Torben Hjøllund Mortensen også folk, der kan ende med at blive skuffede.

Men han har ikke overvejet andet end at blive i udvalget så længe, det kan lade sig gøre, for hvis der er nogle, der står skuffede tilbage efterfølgende, kan han fortælle dem, at han som deres repræsentant har gjort det så godt, som han kunne.

Heller ikke udvalgets formand, Trine Ørskov (S), er overrasket over, at de to har trukket sig.

- Det er sådan, det er, og helt fra begyndelsen har de været åbne om, at de er repræsentanter for alle medarbejdere. Jeg er rigtig glad for at have haft repræsentanter for lærerne og skolelederne med, for de er kommet med faglige input og holdt sig helt uden for det politiske, siger Trine Ørskov.


- Jeg har hele tiden sagt, at jeg ikke vil være med til en anbefaling, men derimod være med til at kvalificere det, og jeg synes, at jeg har udfyldt den rolle.

Kirsten Busk, formand for DLF Fjordkredsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Se fotos fra optagelse af tv-serie: Skuespillere klædt på til havnefest i 30 graders varme

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce