Annonce
Biler

Facelift af camper har indbygget hjælp til bedre søvn

California har rundet 175.000 solgte siden introduktionen af den første generation i 1988. Foto: VW
VW California fås snart med indbygget vaterpas. Det skal hjælpe campisten med at holde helt lige til gavn for søvnen.

Det kan være svært at se, om en camper holder i vater, men du sover bedst, hvis bilen holder lige. Det er baggrunden for, at den faceliftede VW California har indbygget digitalt vaterpas.

Faceliftet af den populære camper er ganske omfattende, og blandt de vigtigste ændringer er et helt nyt elektrisk styretøj.

Det kan synes overflødigt med nyt styretøj i camperen, men med elektrisk styring får California adgang til flere af de aktive smarte sikkerhedssystemer, som leveres til personbilerne.

Fremover byder California derfor på sporassistent med aktivt styreinput og halvautomatisk mulighed for parkering samt korrektion for kraftig sidevind, hvis du har en tung båd på krogen.

Allerede den nuværende VW California leveres med adaptiv fartpilot og blind vinkel-system, og det er bestemt ikke noget, der kan leveres til gængse campere bygget på en simpel Fiat-bund.

Annonce
En niveauindikator viser de langsgående og tværgående vinkler, når California parkeres på campingpladsens ujævne underlag. Denne funktion gør det nemmere at få stillet bilen, så den står vater.

Kommer til efteråret

Med i faceliftet er også ny skærm til at styre bilens køleskab og elektrisk tag. Det er en meget tiltrængt opgradering, idet det nuværende display er gammeldags med grov opløsning og bøvlet betjening via et drejehjul.

En ændring, vi glæder os til at prøve, er en ny indretning af bilens seng i underetagen. Den kan fremover arrangeres som en lounge, når man ikke benytter sengen, men ønsker at slænge sig i bilen, hvis det regner udenfor.

De første fotos af California 6.1, som bilen nu kaldes, viser topmodellen Ocean, og et af de iøjnefaldende træk ved den er det nye frontdesign, hvor den øverste del af det forkromede kølergitter danner en enkelt enhed med de nye LED-kørelys, og herunder er der yderligere et stort luftindtag, der giver køling til dieselmotoren.

Den opdaterede model er klar allerede til november.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyven tog parfume og sprut

Annonce