Annonce
Biler

Facelift af camper har indbygget hjælp til bedre søvn

California har rundet 175.000 solgte siden introduktionen af den første generation i 1988. Foto: VW
VW California fås snart med indbygget vaterpas. Det skal hjælpe campisten med at holde helt lige til gavn for søvnen.

Det kan være svært at se, om en camper holder i vater, men du sover bedst, hvis bilen holder lige. Det er baggrunden for, at den faceliftede VW California har indbygget digitalt vaterpas.

Faceliftet af den populære camper er ganske omfattende, og blandt de vigtigste ændringer er et helt nyt elektrisk styretøj.

Det kan synes overflødigt med nyt styretøj i camperen, men med elektrisk styring får California adgang til flere af de aktive smarte sikkerhedssystemer, som leveres til personbilerne.

Fremover byder California derfor på sporassistent med aktivt styreinput og halvautomatisk mulighed for parkering samt korrektion for kraftig sidevind, hvis du har en tung båd på krogen.

Allerede den nuværende VW California leveres med adaptiv fartpilot og blind vinkel-system, og det er bestemt ikke noget, der kan leveres til gængse campere bygget på en simpel Fiat-bund.

En niveauindikator viser de langsgående og tværgående vinkler, når California parkeres på campingpladsens ujævne underlag. Denne funktion gør det nemmere at få stillet bilen, så den står vater.

Kommer til efteråret

Med i faceliftet er også ny skærm til at styre bilens køleskab og elektrisk tag. Det er en meget tiltrængt opgradering, idet det nuværende display er gammeldags med grov opløsning og bøvlet betjening via et drejehjul.

En ændring, vi glæder os til at prøve, er en ny indretning af bilens seng i underetagen. Den kan fremover arrangeres som en lounge, når man ikke benytter sengen, men ønsker at slænge sig i bilen, hvis det regner udenfor.

De første fotos af California 6.1, som bilen nu kaldes, viser topmodellen Ocean, og et af de iøjnefaldende træk ved den er det nye frontdesign, hvor den øverste del af det forkromede kølergitter danner en enkelt enhed med de nye LED-kørelys, og herunder er der yderligere et stort luftindtag, der giver køling til dieselmotoren.

Den opdaterede model er klar allerede til november.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce