Annonce
Skjern

Facebook byder Kineseren et varmt velkommen til Borris

Så er der snart sushi igen, når Kineseren i Borris åbner. Arkivfoto: Mette Mørk
Facebook gløder af glæde: Dejligt at Borris igen får en kinesisk restaurant

BORRIS: Så kan man ikke få en bedre opbakning til sit projekt!

Tirsdagens nyhed om at kineserrestauranten på Bundgaards Hotel genåbner, blev modtaget ganske godt – hvis man altså skal sige det med en beskeden stemme. Skal man snarere være mere realistisk, så må det betegnes som fuldstændig vildt!

Da nyheden om Kineseren, som restautranten kommer til at hedde, blev lagt på Dagbladets Facebook-side, gik der simpelthen ild i det sociale netværk, og kommentarfeltet var lige så varmt som ris, nudler og Peking-and. Alle var glade over udsigten til snart at skulle til den store buffet igen. At dømme på de mange kommentarer, så venter der utallige middagsinitationer med Borris som destination, og Facebook-brugerne dryssede gavmildt af smileyer og emojis i den store gryde. Fire timer efter at opslaget var lagt ud på Dagbladets Facebook-side, havde det trukket et pænt stykke over 200 kommentarer.

- Se far - fødselsdagstraditionen kan genoptages, skrev Mette Knudsen.

- Glæder os, skrev Flora Mikkelsen.

- Det klager vi ikke over, bemærkede Niels Christian Friborg, efterfulgt af en smiley.

- Så er familiemiddagene reddet, lød det fra Brita Aas Jacobsen.

- Så skal vi snart på tur igen. Denne gang er det bedre end Tipperne, bemærkede Abbie Louise Kathrine Milne, der havde tagget flere i sin kommentar.

Hvornår restauranten åbner, er der endnu ikke sat dato på. Selskabet bag fortæller, at der først skal være nogle prøvespisninger, så man er sikker på, at arbejdsgangene fungerer, når gæsterne bydes velkommen.

Den tidligere kinesiske restaurant i Borris lukkede i efteråret, og efter at bygningen gik på tvangsauktion, er der blevet arbejdet hårdt for at åbne den på ny. Bygningen har blandt andet gennemgået en stor renovering, og udover kinesisk restaurant, skal der være sundhedshus i bygningen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce