Skjern

Facebook byder Kineseren et varmt velkommen til Borris

Så er der snart sushi igen, når Kineseren i Borris åbner. Arkivfoto: Mette Mørk
Facebook gløder af glæde: Dejligt at Borris igen får en kinesisk restaurant

BORRIS: Så kan man ikke få en bedre opbakning til sit projekt!

Tirsdagens nyhed om at kineserrestauranten på Bundgaards Hotel genåbner, blev modtaget ganske godt – hvis man altså skal sige det med en beskeden stemme. Skal man snarere være mere realistisk, så må det betegnes som fuldstændig vildt!

Da nyheden om Kineseren, som restautranten kommer til at hedde, blev lagt på Dagbladets Facebook-side, gik der simpelthen ild i det sociale netværk, og kommentarfeltet var lige så varmt som ris, nudler og Peking-and. Alle var glade over udsigten til snart at skulle til den store buffet igen. At dømme på de mange kommentarer, så venter der utallige middagsinitationer med Borris som destination, og Facebook-brugerne dryssede gavmildt af smileyer og emojis i den store gryde. Fire timer efter at opslaget var lagt ud på Dagbladets Facebook-side, havde det trukket et pænt stykke over 200 kommentarer.

- Se far - fødselsdagstraditionen kan genoptages, skrev Mette Knudsen.

- Glæder os, skrev Flora Mikkelsen.

- Det klager vi ikke over, bemærkede Niels Christian Friborg, efterfulgt af en smiley.

- Så er familiemiddagene reddet, lød det fra Brita Aas Jacobsen.

- Så skal vi snart på tur igen. Denne gang er det bedre end Tipperne, bemærkede Abbie Louise Kathrine Milne, der havde tagget flere i sin kommentar.

Hvornår restauranten åbner, er der endnu ikke sat dato på. Selskabet bag fortæller, at der først skal være nogle prøvespisninger, så man er sikker på, at arbejdsgangene fungerer, når gæsterne bydes velkommen.

Den tidligere kinesiske restaurant i Borris lukkede i efteråret, og efter at bygningen gik på tvangsauktion, er der blevet arbejdet hårdt for at åbne den på ny. Bygningen har blandt andet gennemgået en stor renovering, og udover kinesisk restaurant, skal der være sundhedshus i bygningen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce