Annonce
Videbæk

Første spadestik til nyt innovationscenter med 90 medarbejdere

Det nye innovationscenter opføres ved Danmark Protein i Nr. Vium. Foto: Arla Foods
Fredag tager Arla Foods første spadestik til sit nye banebrydende innovationscenter i Nr. Vium, der skal huse førende internationale forskere, ingeniører og laboranter.

Nr. Vium: Arla Foods lader fredag borgmester Hans Østergaard, bestyrelsesmedlem Bjørn Jepsen og vicepræsident Niels Østergaard tage første spadestik til det nye innovationscenter i Nr. Vium.

Indenfor de næste år forventer Arla Foods Ingredients en markant stigning i efterspørgslen på højt specialiseret protein og laktoseingredienser.

Derfor har Arla Foods investeret cirka 300 millioner kroner i det nye innovationscenter som er placeret i Nr. Vium, tæt på Arla Foods Ingredients største produktionssted, Danmark Protein.

Centret bliver et topmoderne anlæg på 9000 kvadratmeter med et fleksibelt kontormiljø tæt på laboratorier og et pilotanlæg, som tilsammen skaber et unikt center for forskning og udvikling indenfor valle og mælkebaserede ingredienser.

Det nye innovationscenter skal beskæftige op til 90 forskere, ingeniører, teknologer og laboranter, som vil afdække alle aspekter af forskning og udvikling inden for valle og mælk.

- Det er vores klare ambition at tiltrække de allerdygtigste medarbejdere, der deler vores mission om at udforske og levere alt det, som valle kan bringe til folks liv. De kolleger der arbejder med innovation i AFI er blandt de mest talentfulde i verden, og vi ser meget frem til at byde nye medarbejdere velkommen til denne nye og spændende arbejdsplads med nogle af de mest udfordrende udviklingsprojekter i mejeribranchen, siger Henrik Andersen i en pressemeddelelse.

Arla Foods er i dag en af Danmarks største fødevarevirksomheder og blandt de fire største private arbejdsgivere i Vestjylland. Arla Foods beskæftiger godt 2200 medarbejdere i området, hvoraf cirka 1300 arbejder i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det nye innovationscenter forventes at åbne i sommeren 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce