Videbæk

Første spadestik til nye padelbaner

Baneansvarlig Peter Jørgensen (til højre), formand for Videbæk Tennisklub Pernille Høy og Anders Fomsgaard fra Videbæk Udviklingsforum, var de tre, der sammen tog første spadestik til to nye padelbaner. Foto: Jørgen Kirk
To nye baner står snart klar til et nyt spil tennis i Videbæk.

Videbæk: - Vi glæder os meget til, at de er færdige. Det er noget, vi har ventet længe på.

Sådan siger Kaj Christiansen fra Videbæk Tennisklub om de to nye padelbaner, der onsdag blev taget første spadestik til. Formanden for tennisklubben, Pernille Høy, og Anders Fomsgaard fra Videbæk Udviklingsforum var sammen med tennisklubbens baneansvarlige, Peter Jørgensen, de tre, der tog det første spadestik.

- Vi satser på at få flere medlemmer. De klubber, der har fået padelbaner, har fordoblet deres medlemstal. Om det sker i Videbæk, ved vi selvfølgelig ikke, smågriner Kaj Christiansen.

Videbæk Tennisklub kan tilbyde to overdækkede padelbaner, når de står klar i midten af september. Foto: Jørgen Kirk

20 procent squash

De to nye baner er blevet mulige med hjælp fra Videbæk Udviklingsforum. De holdte det første møde tilbage i november 2016, hvor det blev besluttet at opføre to overdækkede padelbaner.

Sammen har de to foreninger søgt fondsmidler til projektet fra blandt andet Veluxfonden, Skakfonden, Ringkøbing-Skjern Kommune og med støtte fra DIF og DGI's foreningspulje.

Padeltennis er en blanding af squash og tennis. Ifølge Kaj Christiansen er det 20 procent squash og 80 procent tennis. Spillet spilles på en bane med net i midten og glasvægge og metalnet om banen. Man må blandt andet bruge bagvæggen af glas i spillet.

Tennisklubben forventer, at de to baner står klar midt i september.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce