Annonce
Videbæk

Første spadestik til nye padelbaner

Baneansvarlig Peter Jørgensen (til højre), formand for Videbæk Tennisklub Pernille Høy og Anders Fomsgaard fra Videbæk Udviklingsforum, var de tre, der sammen tog første spadestik til to nye padelbaner. Foto: Jørgen Kirk
To nye baner står snart klar til et nyt spil tennis i Videbæk.

Videbæk: - Vi glæder os meget til, at de er færdige. Det er noget, vi har ventet længe på.

Sådan siger Kaj Christiansen fra Videbæk Tennisklub om de to nye padelbaner, der onsdag blev taget første spadestik til. Formanden for tennisklubben, Pernille Høy, og Anders Fomsgaard fra Videbæk Udviklingsforum var sammen med tennisklubbens baneansvarlige, Peter Jørgensen, de tre, der tog det første spadestik.

- Vi satser på at få flere medlemmer. De klubber, der har fået padelbaner, har fordoblet deres medlemstal. Om det sker i Videbæk, ved vi selvfølgelig ikke, smågriner Kaj Christiansen.

Annonce
Videbæk Tennisklub kan tilbyde to overdækkede padelbaner, når de står klar i midten af september. Foto: Jørgen Kirk

20 procent squash

De to nye baner er blevet mulige med hjælp fra Videbæk Udviklingsforum. De holdte det første møde tilbage i november 2016, hvor det blev besluttet at opføre to overdækkede padelbaner.

Sammen har de to foreninger søgt fondsmidler til projektet fra blandt andet Veluxfonden, Skakfonden, Ringkøbing-Skjern Kommune og med støtte fra DIF og DGI's foreningspulje.

Padeltennis er en blanding af squash og tennis. Ifølge Kaj Christiansen er det 20 procent squash og 80 procent tennis. Spillet spilles på en bane med net i midten og glasvægge og metalnet om banen. Man må blandt andet bruge bagvæggen af glas i spillet.

Tennisklubben forventer, at de to baner står klar midt i september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Leder For abonnenter

Det er æ' så ring' endda

Vi har hørt om de sorte skyer over virksomheder, der uafbrudt er på jagt efter kvalificeret arbejdskraft. Vi har hørt om fremtidens store problemer med, at Vestjylland bliver affolket, og alt kommer til at ligge øde hen, fordi ingen gider flytte til området. Vi har hørt om, at et af de få områder, der vil opleve fremgang, er sprogskoler, fordi alle nye medarbejdere bliver hentet i udlandet og skal lære dansk, før de kan løse arbejdsopgaverne. Nogle af de triste forudsigelser og negative fremtidsudsigter har måske en smule på sig, men inden vi alle sammen falder ned i et sort beskæftigelseshul, er det værd at give de positive historier et par ekstra pæne ord med på vejen. Lige nøjagtig i den positive afdeling var der hele to eksempler i den forgangne weekend. Tiden nærmer sig nemlig, hvor oplevelsescentret Naturkraft åbner dørene for første gang, og med en forventning om godt 200.000 besøgende om året skal der selvfølgelig ansættes mange. I runde tal skal der være 100 sæsonarbejdere og 25 fastansatte i sving, og det kan lyde som noget af en udfordring at finde det antal medarbejdere, hvis det sorte beskæftigelseshul virkelig er så stort, som nogen mener. Om Naturkraft-direktør Peter Sand aldrig har hørt om de negative meldinger om den fremtidige jobsituation, skal stå hen i det uvisse, men uanset hvad ser han - heldigvis - ingen sorte skyer. Heller ikke efter, at oplevelsescentret havde åbent hus, hvor interesserede var inviteret til at kigge forbi til en snak om jobmulighederne. Han vurderer ikke, det bliver et problem at rekruttere - det bliver mere et spørgsmål om at finde de rigtige. Den med, at ingen gider flytte til "sidste stop før Vesterhavet", kender han åbenbart heller ikke noget til, for der bliver vist interesse fra store dele af landet: "Jeg kan godt tilbagevise det dér med, at folk ikke vil til Vestjylland. Når vi har noget, der er interessant nok, så kommer de". Det er også på sin plads at nævne, at i weekenden deltog fire vestjyder ved DM i Skills - en konkurrence for unge på en erhvervsuddannelse. To af de fire, en bager og en anlægsstruktør, gik helt til tops. Så det ser ud til, at der også i 2020 er andet end turistbranchen at byde på her i det vestjyske, når de unge mennesker skal tage skridtet ind på arbejdsmarkedet. Så det er vel æ' så ring' endda.

Annonce