Annonce
Ringkøbing-Skjern

Første spadestik med borgmesteropfordring til at undgå ordet udkant

Så har borgmester Hans Østergaard taget første spadestik. Bag ham ses vicepræsident Henrik Andersen fra Arla, Stern Johansen fra byggefirmaet KG Hansen og mælkeproducent Bjørn Jepsen. Foto: Lars Kryger
Borgmesteren bad med et glimt i øjet Arla vænne sig af med at bruge ordet udkant, da første spadestik blev taget fredag til et nyt innovationscenter i Nr. Vium.
Annonce

Nr. Vium: Marken var godt tung af væde, så der måtte gummistøvler på, da borgmester Hans Østergaard fredag eftermiddag fik æren af at tage første spadestik til det 300 millioner kroner dyre innovationscenter, som Arla opfører på Sønderupvej i Nr. Vium i tilknytning til Arlas store industrikompleks Danmark Protein.

Centret skal være arbejdsplads for 90 forskere, ingeniører, teknologer og laboranter, som vil afdække alle aspekter af forskning og udvikling inden for valle og mælk.

- Når innovationscentret er færdigt, bliver alle samlet i den nye bygning, hvor vi så vil udforske mælken og vallens fortrinlige egenskaber og imødekomme verdens behov for nærende og bæredygtige fødevarer. Samtidig er det nye center et led i vores strategi inden for fødevaresikkerhed og kvalitet. Vi betjener nogle af de mest krævende kunder i industrien, og det stiller store krav til faciliteter og måden vi agerer på. Vi vil gerne være inden for segmenterne børneernæring og klinisk ernæring. Derfor er ambitionen at være verdensførende og at fastholde AFIs ledende position inden for værdiforædling af mælke- og valleingredienser, sagde vicepræsident i Arla Food Ingredients, Henrik Andersen, i sin tale.

Ordet udkant optrådte i Henrik Andersens tale, men han understregede, at Arla har været i stand til at tiltrække dygtige medarbejdere.

- Vores forskergruppe har mere end 500 videnskabelige artikler i internationale tidsskrifter. Vi har forskere, der underviser internt i Arla og på danske universiteter. Vi er synlige, og vi skal udbredes mere internationalt, for vores center skal være internationalt. Og så skal vi have fat i unge mennesker på gymnasier og på ungdomsuddannelser, så vi er med til at påvirke dem til at studere naturvidenskab, sagde Henrik Andersen.

Mælkeproducent Bjørn Jepsen fra Borris, der er medlem af Arlas bestyrelse, kaldte det en kæmpestor begivenhed at være med til første spadestik på innovationscentret.

- Det er vigtigt at bidrage med rammer til udvikling af proteiner, der kan indgå i fødevareindustrien. Med investeringen er vi med til at skabe rammer for forskere i, hvad nogle kalder udkantsdanmark. Men som vi, der bor herude tæt ved fjorden, kalder guldkysten. Når valle bliver til videnskab, som skaber værditilvækst kunne det være et eventyr, men herude er det virkelighed. Den virkelighed kan vi videreudvikle på og skabe yderligere værdi på, sagde Bjørn Jepsen og citerede sangeren Steffen Brandts ord om, at selv om man er udkant, kan man godt være på forkant.

Borgmester Hans Østergaard indledte sin tale med at anholde ordet udkant.

- Det indgår ikke i vores ordforråd i Ringkøbing-Skjern Kommune, så det må I gerne vænne Jer af med, lød det fra borgmesteren med et smil, og fortsatte:

- Vi har fire styrkepositioner i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er turisme, industriproduktion, grøn energi og fødevarer. Det er områder, hvor vi er særligt dygtige, og som vi brander os på i ind og udland. Jeg benytter enhver lejlighed til at fortælle vores omverden, at Arla har investeret stort i vores område. Det er noget vi er stolte af og meget tilfredse med.

Talere og tilhørere rykkede derpå uden for og begav sig om til marken, hvor spadestikkene blev taget - og hvor innovationscentret skal stå færdigt i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

GPS-udstyr stjålet fra traktor

Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce