Annonce
Ringkøbing

Første skoleelev i Ringkøbing-Skjern konstateret corona-smittet

Det er en elev i overbygningen - 7. 8. eller 9. klasse - på Ringkøbing Skole, der er konstateret coronasmittet. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
En elev på Ringkøbing Skole er testet positiv for covid-19. Skolen har orienteret alle forældre. Samtidig har kommunen udsendt retningslinjer for, hvilke forholdsregler forældre til skal træffe, inden de sender deres barn af sted i institution.
Annonce

Ringkøbing: Det første tilfælde af covid-19 blandt skoleelever i Ringkøbing-Skjern er nu en kendsgerning.

Skoleleder Maria Braae på Ringkøbing Skole fortæller i en meddelelse til forældrene på AULA, at ”vi er blevet bekendt med, at en af vores elever i overbygningen er blevet testet positiv med Covid-19. Der er fuldstændig taget hånd om den pågældende hændelse, så dette er blot til orientering”.

- Det er naturligvis meget vigtigt, at I som forældre er særligt opmærksomme på, at jeres børn er raske, når I sender dem i skole, SFO og klub, skriver Maria Braae og sender samtidig et link til Sundhedsstyrelsen med information ved tilfælde af Covid-19 i dagtilbud og skoler.

Det er første gang, at en skoleelev i Ringkøbing-Skjern konstateres smittet. Tidligere har elever på Ringkøbing Skole været i karantæne efter skiferie, uden dog at have pådraget sig sygdommen.

Annonce

Første skoledag

Coronatilfældet falder blot fem dage før første skoledag på mandag. Var det først opdaget i næste uge, hvor børnene var samlet i klasserne igen, ville det have stillet skolen i en vanskeligere situation.

- Hvis en skoleelev eller et barn i en daginstitution konstateres positiv, vil det bero på en konkret vurdering, om skolen eller institutionen skal lukkes ned. Men vi er selvfølgelig parate til at gøre det, der skal til for at inddæmme smitten, siger Flemming Nielsen, fagchef for Dagtilbud og Undervisning.

Han forventer, at der på Ringkøbing Skole mandag vil være elever, der er holdt hjemme, fordi afventer testresultatet som følge af at have været nær den smittede.

Annonce

Nye regler

Flemming Nielsen har samtidig genåbnet det tværfaglige genåbningsteam bestående af ledere og medarbejdere, der skal rådgive skolerne om retningslinjerne for coronareglerne.

Der er trådt nye retningslinjer i kraft 1. august, som vil bringe skoledagen tættere på det normale.

- Det er et dilemmafyldt farvand. Vi skal udvise påpasselig afstand og sørge for, at der bliver gjort meget rent, men undervisningen skal foregå normalt. Vi skal fortsat mindske antallet af skift, og vi skal stadig sørge for at børnene vasker hænder hyppigt. Men vi er ikke længere forpligtet på afstandskravet på en meter mellem børnene. Hvis vi ikke er i stand til at overholde det, er der ikke noget at gøre ved det, siger Flemming Nielsen.

Det betyder, at klasserne ikke længere skal være delt og at der ikke længere skal lejes lokaler uden for skolen. Alle elever må være på skolen.

Kommunen har samtiden informeret forældrene om deres ansvaret for ikke at sende syge børn i skole eller institution.


Vores medarbejdere i institutioner og skoler er vant til at spotte, om et barn har det skidt og udviser symptomer, og så har vi procedurer for, hvad vi gør.

Flemming Nielsen


- Vi har en forventning om, at forældre kun sender raske og symptomfrie børn afsted. Det er jo som det altid har været. Nu har vi bare fået codid-19 oveni influenza og andre smitsomme sygdomme. Vores medarbejdere i institutioner og skoler er vant til at spotte, om et barn har det skidt og udviser symptomer, og så har vi procedurer for, hvad vi gør. Vi tager dem ud af stuen eller klassen, isolerer dem med pleje og omsorg, indtil forældrene kan hente dem, siger  Flemming Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Ringkøbing-Skjern

Ny strategi: Ansatte i hjemmeplejen og på ældrecentre bliver tilbudt corona-test

Annonce