Annonce
Tarm

Første skoledag på Ådum Børneunivers

Morgensang i skolegården, mens flaget går til tops.

Ådum: Efter en god lang sommerferie var det godt igen at mødes i skolegården. Forventningsfulde elever nød at være sammen på Ådum Børneunivers mandag morgen med høj sol. Mange forældre havde taget et par timer fri for at være med til første skoledag eller en del af den.

Børn og voksne samledes, mens pedel Ernst Kviesgaard lod flaget gå til tops. Skoleleder Helle Grønkjær sagde velkommen til alle og særligt til 11 nye 0.-klasses elever, tre nye elever på skolen og ny lærer Maríanne Uhrlund Pedersen, Tarm. Der var blomster og velkommen til Marianne, hvis timer overvejende kommer til at ligge i 6. klasse.

Inger Dam Nielsen glædede sig til at modtage 0.-klasse og sagde, at hver af dem fik en skoleven fra 4. klasse. Efter tur blev der hilst vennerne imellem og givet en venskabsbamse til de nye skolebørn.

Helle Grønkjær inviterede forældrene på kaffe og rundstykker efter første modul, og eleverne fik frugt. I klasserne blev sommerferien genopfrisket med ord og tegninger, inden det normale skema startede. Imponerende blandt andet var oplevelsen af engelskundervisning i 1. klasse.

/Bodil

Annonce
Børnehaveklasseleder Inger Nielsen ser til, mens venskabsbamsen overrækkes.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Narkokørsel koster kørekortet

Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce