Fodbold

Første nederlag til RIFs andethold

Lauge Olesen reducerede til 2-1, da Ringkøbing IF 2 tabte ude mod Aarhus 1900 i jyllandsserien 2. Arkivfoto: Henrik Olesen
På en umulig bane og mod en fysisk stærk modstander måtte Ringkøbing IF 2 se sig besejret 2-1 ude mod Aarhus 1900 i jyllandsserien 2.

Aarhus: Ringkøbing IF 2 led sæsonens første nederlag søndag formiddag, hvor Aarhus 1900 med en sejr på 2-1 overtog førstepladsen i jyllandsserien 2.

- Og det var såmænd fortjent nok, når man ser på chancefordelingen. Målmand Simon Brogaard Petersen stod en god kamp for os, fortalte RIFs træner Allan Mikkelsen.

RIF 2 er bedst, når de kan få lov at spille fodbold.

- Det kunne vi så ikke i Aarhus, hvor vi spillede på den mest elendige bane, jeg har set længe. Ydermere var Aarhus 1900 højere og tungere end os, så de var fysisk stærkest. Da vi ikke kunne spille bolden rundt, blev det en kamp på hjemmeholdets præmisser, for det meste blev noget med lange bolde og dueller. Ret primitivt spil hvor vi satsede på bolde ned bag Aarhus' forsvar og så se, hvad det kunne give, fortalte Allan Mikkelsen.

RIF havde tre pæne muligheder i starten. Lauge Olesen fik et forsøg reddet, mens Simon Vesterbæk og Taofik Lucas-Walker havde forsøg tæt forbi mål.

- Aarhus var farlige på dødbolde. Ved et hjørnespark reddede Simon Brogaard Petersen flot, og næste hjørnespark måtte Jeppe Luis Sønderkjær redde på stregen. Lige før pausen gik det så galt med forrygende flot saksespark efter hjørnespark til 1-0, fortalte Allan Mikkelsen.

I starten af anden halvleg reddede Simon Brogaard Petersen et forsøg ud på stolpen, inden det efter 68 minutter blev 2-0 i et lidt for let gennembrud.

Ti minutter senere var RIF i overtal, og det gav reducering ved Lauge Olesen på hovedstød ved bagstolpen efter hjørnespark.

- Resten af kampen satsede vi. Det gav Aarhus kontramuligheder, hvor de ramte overliggeren en enkelt gang. Ganske kort før tid havde vi nær hentet det ene point, men på en løs bold skød Johannes Paustian i sidenettet. Det var tæt men, men vi tabte altså for første gang, sagde Allan Mikkelsen.

Jyllandsserien 2

Aarhus 1900-Ringkøbing IF 2 2-1

Mål: 44. minut: 1-0. 68. minut: 2-0. 78. minut: 2-1 ved Lauge Olesen. En advarsel til Aarhus 1900 efter 77 minutter. RIF skiftede Christian Abildgaard ind i pausen for Jeppe Luis Sønderkjær, og efter 60 minutter kom Christian Pinholt på banen for Taofik Lucas-Walker.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce