Annonce
Vestjylland

Første kunde lukker sig ind efter åbningstid: - Jeg synes simpelthen det er så fint

Kaare Schmidt er vældig begejstret for konceptet, som han regner med, at han kommer til at bruge en del. Her er han i gang med at skrive det op, han har købt. Foto: Jan Briks
Den første kunde har nu lukket sig ind efter åbningstiden hos købmanden i Staby.
Annonce

Staby: Man åbner en app på sin telefon. Trykker på en knap ved siden af døren. Og "pling", så tænder lyset i købmandsbutikken i Staby.

Onsdag aften var 50-årige Trine Thomsen den første kunde, der lukkede sig ind i butikken efter åbningstid, og det var en begejstret kunde, der, da hun lukkede døren efter sig - og dermed slog alarmen til og låste, kunne vende tomlen opad for det nye koncept, hvor købmanden giver sine kunder adgang alle døgnets 24 timer.

- Jeg synes simpelthen det er så fint. Jeg tænkte, da hun først begyndte at snakke om det, at ej, det kunne ikke lade sig gøre. Men det er jo så simpelt, at det kan vi allesammen finde ud af, siger hun.

58-årige Kaare Schmidt er enig. Han har ligeledes lukket sig ind denne aften. Han bor lige ved siden af butikken og med to voksne og to børn handles der ofte ind flere gange om dagen.

- Og vi stiller her nogen gange klokken seks om morgenen, fordi vi ikke har mere mælk til havregrynene og beder Anita lukke os ind, så jeg ved, at jeg kommer til at bruge det, siger han.

Trine Thomsen, der bor lidt uden for Staby, blev første kunde, der lukkede sig selv ind hos købmanden i Staby efter åbningstid. Foto: Jan Briks
Annonce

Plus-status

Konceptet går ud på, at de knapt 50 kunder, der har "plus"-status i butikken, alle betaler ind forud for hver måned til en konto i butikken. Hver kan de nu få adgang efter lukketid ved at downloade en app og få en kode af butikkens købmand, Anita Sørensen.

Når kunden er kommet ind i butikken, kan der betales på to måder. Enten ved at tage billede af varerne og sende billedet per telefon til Anita med vedhæftet kundenummer eller ved at skrive på en seddel, hvad man har taget. Så tages beløbet blot fra det forud-indbetalte.

Der er få restriktioner på, hvad man kan købe efter lukketid. Men butikkens mange skæreoste må man ikke tage af. De er låst inde - ligesom tobakken.

- Og så må man ikke lade et barn gå herind alene. Man skal have en hvis alder og være ansvarlig nok til at få døren lukket ordentligt, når man går ud, siger Anita Sørensen.

Annonce

Tilliden

Det er da heller ikke alle, der "sådan lige" kan få adgang efter lukketid.

- Det hele handler om hvem, jeg har tillid til. Man kan sagtens komme og blive plus-kunde, men hvis man er ny, så skal man bare sætte 1500 kroner ind om måneden på den her kundekonto, man får. Men der skal gå tre måneder, før man får adgang, for jeg skal lige vurdere ham eller hende først, forklarer hun.

Endnu har et fåtal af kunderne downloadet appen.

- Men vi er også lige kommet i gang. Så jeg regner med at en 40-stykker vil benytte sig af det, siger Anita Sørensen, der ikke tror på, at nogen vil snyde med betalingen.

- Nej, jeg har helt tillid, siger hun om sine plus-kunder.

Annonce

En ny mulighed

Trine Thomsen er en af dem.

- Det tror jeg helt sikkert, jeg kommer til at bruge. Jeg går jo som regel op til købmanden i åbningstiden, men man kan jo godt få lyst til noget efter lukketid. Det kan jo også være den 25. december, hvis man lige skal over og hente en fløde eller noget til noget julehalløj, siger hun.

For Kaare Schmidt gør den nye mulighed noget ved følelsen af at bo i en lille by:

- Det gør noget, at vi bliver vist den tillid, at vi nu har den mulighed, siger han.

Da begge kunder forlader butikken, smækker døren bag dem. Nu går der kun få minutter, før lyset automatisk slukkes bag dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce