Annonce
Vestjylland

Vielse i solskin: Første bryllup i Sneglehuset i 50 år

Bodil Knutz og Niels Sejer bliver viet af Kaj Anker Jensen i Sneglehuset. Privatfoto
Forpagterpar håber, Thyborøn kan blive en bryllups-destination - Sneglehuset er i forvejen et hus bygget af kærlighed

Thyborøn: For første gang siden begyndelsen af 1960'erne er der holdt bryllup i Sneglehuset i Thyborøn.

Lørdag den 25. juli blev Bodil Knutz og Niels Sejer gift i Sneglehusets fine baggård nedenfor kong Neptun og hans smukke havfruer. 70 gæster fulgte præst Kaj Anker Jensen, vie parret udendørs i solskin, og på diget var en del mødt op til globryllup.

Da der sidst for cirka 50 år siden blev holdt bryllup i Sneglehuset, var det en søn af huset, der holdt sin fest i de smukke omgivelser.

Annonce

- Lis og Niels holdt bryllupsfest i Alfreds fine sneglesal. Jeg mener, det var omkring 1960, fortæller Gurli Hansen, barnebarn til manden bag Sneglehuset, Alfred Pedersen.

Håber på flere

Men det er første gang, at selve vielsen bliver foretaget i Sneglehuset, men måske følger flere efter. Det håber i hvert fald forpagterparret Hanne Mette Kirkedal og Ken Koustrup.

-Da vi i sin tid overtog forpagtningen af Sneglehuset, var bryllupper en af de ideer, vi præsenterede for Lemvig Kommune. Vi håber, at vi med tiden kan få gjort Thyborøn til en lille bryllupsdestination, hvor par bliver gift i det romantiske Sneglehuset, og holder festen et af de mange fine steder i byen, hvor der er mulighed for det, fortæller forpagter Hanne Mette Kirkedal.


Vi håber, at vi med tiden kan få gjort Thyborøn til en lille bryllupsdestination, hvor par bliver gift i det romantiske Sneglehuset, og holder festen et af de mange fine steder i byen

Hanne Mette Kirkedal, forpagter, Sneglehuset


Og Sneglehuset er et romantisk sted. Alfred byggede i sin tid huset til sin kone Poula for at muntre hende op, efter at parret var blevet eksproprieret fra Rønland for at give plads til Cheminova - en kærlighedsgerning af den tidligere fisker. Og Alfred Pedersen har ligefrem lavet en kærlighedsbænk, hvor symbolet på kærlighed - det røde hjerte - er lavet af muslingeskaller.

Det er 50 år siden sidst, der var bryllup i Sneglehuset. Privatfoto

-Vi har fået fortalt, at mange af Thyborøns teenagere i gamle dage sad og holdt hinanden i hånden på Alfreds kærlighedsbænk for så at blive kærester, fortæller forpagter Ken Koustrup.

Forpagterparret understreger, at  kommende brudepar skal være klar til at løbe den risiko, det er at holde et bryllup under åben himmel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce