Annonce
Ringkøbing

Følgebåd gik kold - i år skal det være: Christina vil svømme til Sverige

Billedet her blev taget ved fem-tiden om morgenen fredag 3. august sidste år, da Christina Hedegård fra Velling gjorde sig klar til at gå i vandet i Asaa i Nordjylland for at svømme til Sverige. Undervejs blev hun tvunget til at give op som følge af motorproblemer på følgebåden. Arkivfoto: Henrik Breum
43-årige Christina Hedegård fra Velling er klar til at gøre et nyt rekordforsøg på at svømme fra det nordlige Jylland til Sverige. Efter planen går hun i vandet torsdag 11. juli.

Velling: Hun havde gjort det klart på forhånd. At det eneste, der kunne stoppe hendes rekordforsøg på at svømme til Sverige, var meteornedslag eller spækhuggere i farvandet.

Det blev motorproblemer i hendes følgebåd, der i starten af august sidste år tvang Christina Hedegård til at opgive sin omkring 100 kilometer lange svømmetur.

Men hun er stædig, den 43-årige ultraatlet fra Velling. Kikkerten peger atter ud over Kattegat, og planen er at gå i vandet torsdag 11. juli:

- Jeg glæder mig til at se det sidste af turen, siger Christina Hedegård, der i det daglige arbejder som konsulent og træningsvejleder hos Forsvaret.

Da hun lidt over fem om morgenen fredag 3. august 2018 gjorde sig klar på havnen i Asaa syd for Frederikshavn, bød naturen sig til med havblik, og alt tegnede lyst.

Christina Hedegård kom også særdeles godt fra land, og efter blot otte timer på åbent hav rundede hun de 30 kilometer.

Det så ud til, at hun kunne klare distancen på langt under de to døgn, ekstremsvømmeren på forhånd havde afsat til sit projekt.

Annonce

Jeg ved jo fra sidste år, at min kost og min træning virkede, og jeg havde en kongetro på, at det ville lykkes

Christina Hedegård, ultrasvømmer

Skipper ramt af stress

Fredag midt på aftenen dér i starten af august sidste år indløb der meldinger fra følgebåden om, at Christina Hedegård var ramt af søsyge og opkast. Men hun var ikke i nærheden af at give op.

På det tidspunkt var hun tæt på at have svømmet 50 kilometer, og hun havde en grundfølelse af, at det kørte over al forventning.

Få timer senere sluttede eventyret dog, da motoren på følgebåden satte ud. Det var noget med en pakning, der ikke kunne stå distancen:

Skipperen havde egentlig meldt sig klar til en ny tur som følgesvend over havet, men han har netop været nødt til at melde fra som følge af en sygemelding med stress. Noget af et paradoks for Christina Hedegård, der som led i sit projekt samler penge ind til fordel for Psykiatrifonden - og for at skabe opmærksomhed om psykisk sygdom.

Ultrasvømmeren er nu på udkig efter en ny båd og en besætning, der vil lægge fra land 11. juli i den tidlige morgenstund.

Styr på kost og træning

Når Christina Hedegård, der er mor til to, træner i eksempelvis Ringkøbing Fjord, bruger hun i gennemsnit 20 minutter på at tilbagelægge én kilometer.

Og hun har nem adgang til vådt element ad libitum. Fra huset i Velling er der rundt regnet 350 meter ud til vandkanten:

- Lige så snart, vejret byder sig til, så skal jeg ud i fjorden.

Ud over at træne i sin våddragt gør Christina Hedegård blandt andet også brug af løbesko og langrendsski, ligesom hun arbejder meget med den mentale del i at skulle svømme så langt.

Og hun er helt tryg ved udsigten til ind i mellem natmørkt hav:

- Jeg ved jo fra sidste år, at min kost og min træning virkede, og jeg havde en kongetro på, at det ville lykkes, siger den 186 centimeter høje ultrasvømmer.

Ved rekordforsøget sidste år var ruten udstukket til at gå fra Asaa til Hönö i Skærgården ud for Göteborg. Christina Hedegård har endnu ikke lagt sig fast på, hvor startstedet bliver til sommer, men det bliver helt sikkert igen i Nordjylland:

- Jeg skal dæleme ikke længere sydpå.

For det er rigeligt med 100 kilometer crawlsvømning.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

800.000 kroner i spil: Musikskolechef er i tvivl om mulighed for tilbagebetaling

Annonce