Annonce
Kultur

Fødselsesdagsgave med begejstret opbakning: Mach-Værk indspillede perlerække af Mach-numre på Generator

Mach-Værk tager imod hyldesten: Fra venstre Rikke Mach, Kasper Egelund, Peter Seebach, Sune Skuldbøl, Torkild Mach, Knud Mortensen og Søren Jensen. Foto: Henrik Olesen.
Masser af mennesker mødte op for at overvåge indspilning af forsinket fødselsdagsgave til Torkild Mach; de fik en hyggelig eftermiddag ud af det.

RINGKØBING: - Hvis ikke, man var i godt humør, da man kom, så er man det i alt fald nu.

Bemærkede en "publikummer", da koncerten i Generator søndag eftermiddag med Torkild Mach og Mach-Værk var slut.

Hvis man skulle bedømme stemningen under koncerten, var hun ikke den eneste, der havde det sådan. Skønt der ikke var tale om en "almindelig" koncert, og nogle af sangene blev gentaget flere gange, blev begejstringen blandt det talstærke publikum bare større og større, efterhånden som eftermiddagen skred frem.

At koncerten var anderledes end dem, man normalt hører i Generator, var ikke så underligt; den gik nemlig ud på at producere en usædvanlig fødselsdagsgave til den musiske ringkøbingenser, Torkild Mach - en plade med et udvalg af hans egne sange.

Bag den personlige indstilling stod Sune Skuldbøl, Peter Seebach, Søren Jensen, Knud Mortensen, Kasper Egelund og Torkild Machs datter, Rikke Mach. At indspilningen skete på Generator, skyldes at Mach-Værk er blevet glade for Generator. Og at det blev en åben indspilning, skyldes, at bandet gerne ville have publikums nærvær og reaktioner med på indspilningen.

Reaktioner fik seks musikere i den grad. Der blev klappet og leet og endda sunget med på et par af numrene, og at det blev nødvendigt at tage nogle af numrene om, tog alle med godt humør.

- Vi kan jo tage dem som ekstranumre, bemærkede Torkild Mach tørt; han delte selv tjansen som vokalist med datteren Rikke Mach.

De indspillede numre skal nu efterbehandles i studiet. Desværre kommer cd'en nok ikke ud i almindeligt salg. Men på den anden side, man ved vel aldrig...

Annonce
Publikum gav Torkild Mach og bandet al den opbakning, de kunne ønske sig. Foto: Henrik Olesen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Jens Andersen om Kim Larsens liv

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce