Annonce
Tarm

Fødselsdag i Tarm: To pædagoger havde en vision, og det blev til ny institution

Grønnegården fyldte 1 år i august, og det blev fejret med åbent hus-arrangement. PR-foto

Tarm: De to pædagoger Maria Rehfeld og Conny Toft Andersen fremlagde for halvandet år siden visioner for en institution med plads til 25 børn i alderen 0-6 år. Heldigvis turde mange forældre tro på visionen og skrev deres børn på den hidtil på den hidtil tomme venteliste.

Det blev startskuddet til en begivenhedsrig og travl tid for de to pædagoger, og 1. august 2018 slog Grønnegården Tarm for første gang døren op for 14 tilmeldte børn.

For 1,5 år siden blev der på en græsmark i Kyvling holdt et forældremøde, hvor de to pædagoger Maria Rehfeld og Conny Toft Andersen fremlagde deres visioner for en institution med plads til 25 børn i alderen 0-6 år. Det blev startskuddet til en begivenhedsrig og travl tid for de to pædagoger.

1 års fødselsdagen blev fejret med et åbent hus-arrangement, og mange lagde vejen forbi i løbet af dagen.

I løbet af det første år er børnetallet er nu oppe på det antal børn, huset må rumme, og der står flere børn klar på ventelisten.

Annonce
Børnetallet i Grønnegården er nu oppe på det, huset må rumme, og der er også børn på venteliste. PR-foto
De to pædagoger Maria Rehfeld og Conny Toft Andersen fik ideen til at åbne Grønnegården. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce