Annonce
Tarm

Fødselsdag i Tarm: To pædagoger havde en vision, og det blev til ny institution

Grønnegården fyldte 1 år i august, og det blev fejret med åbent hus-arrangement. PR-foto

Tarm: De to pædagoger Maria Rehfeld og Conny Toft Andersen fremlagde for halvandet år siden visioner for en institution med plads til 25 børn i alderen 0-6 år. Heldigvis turde mange forældre tro på visionen og skrev deres børn på den hidtil på den hidtil tomme venteliste.

Det blev startskuddet til en begivenhedsrig og travl tid for de to pædagoger, og 1. august 2018 slog Grønnegården Tarm for første gang døren op for 14 tilmeldte børn.

For 1,5 år siden blev der på en græsmark i Kyvling holdt et forældremøde, hvor de to pædagoger Maria Rehfeld og Conny Toft Andersen fremlagde deres visioner for en institution med plads til 25 børn i alderen 0-6 år. Det blev startskuddet til en begivenhedsrig og travl tid for de to pædagoger.

1 års fødselsdagen blev fejret med et åbent hus-arrangement, og mange lagde vejen forbi i løbet af dagen.

I løbet af det første år er børnetallet er nu oppe på det antal børn, huset må rumme, og der står flere børn klar på ventelisten.

Børnetallet i Grønnegården er nu oppe på det, huset må rumme, og der er også børn på venteliste. PR-foto
De to pædagoger Maria Rehfeld og Conny Toft Andersen fik ideen til at åbne Grønnegården. PR-foto
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce