x
Annonce
Erhverv

Fødevareminister skal have gummistøvler med til Skjern: Mogens Jensen skal kigge på marker i Ganer Kær

Projektet i Ganer Kær betyder ikke mindst mindre færdsel på vejene. Arkivfoto S. Thomsen.
Mogens Jensen skal bese projekt uden for Skjern, hvor syv lodsejere har fået knap en halv million kroner til et projekt om erhvervsrettet jordfordeling.

SKJERN: Man må håbe, at fødevareminister Mogens Jensen tager gummistøvlerne med på mandag, når han kommer til Vestjylland. Der er nemlig lagt op til, at han skal en tur i marken - og den er som bekendt rigtig blød for tiden!

Anledningen til, at Mogens Jensen kommer til Skjern, er, at han skal besøge syv Skjernlandmænd, der har fået tilskud til at omfordele marker, så de kommer til at ligge mere samlet.

Dagbladet skrev for nylig om sagen, der går ud på, at fødevareministeren i februar fordelte en pulje på 10 millioner kroner til erhvervsrettet jordfordeling til seks projekter - heraf altså ét i Skjern i Ganer Kær, der har fået en halv million kroner.

Projektet i Skjern skal i alt omfordele 132 hektar mellem de syv landmænd.

- I dette tilfælde er der tale om at skabe en bedre jordfordeling, hvor landmændene får større marker og skal køre færre kilometer på vejene med maskinerne; men det har selvfølgelig også en virkning på miljøet, forklarede landinspektør Malene Foldager Andersen Dagbladet.

Projektet i Skjern har blandt andet omfordelt jord, der lå uhensigtsmæssigt på hver sin side af en jernbanestrækning.

Under besøget skal Mogens Jensen høre om, hvordan landmændene har oplevet selve ansøgningsforløbet og om, hvilken forskel jordfordelingsprojektet og tilskuddet gør for de lokale landmænd.

Puljen er en del af tørkepakken fra sommeren 2018,og formålet er at understøtte jordfordelinger, der tilgodeser både driftsøkonomi og lokal trafik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Annonce