Annonce
Ringkøbing

Fødevarefestivaler i skarp konkurrence: 85 stande på menuen i samme weekend

Efter i de to seneste år at have stået som arrangør af Hvide Sande Fødevarefestival retter Jimi Kristensen nu blikket mod Ringkøbing, hvor en ny festival er plottet ind i kalenderen 12. og 13. oktober. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Smagsløgene kan komme på overarbejde i det vestjyske i den første weekend i efterårsferien, hvor der bliver fristet med to fødevarefestivaler - én i Ringkøbing og én i Hvide Sande.

Ringkøbing/Hvide Sande: Når Jimi Kristensen og Sisse Hansen i de kommende uger slår på tromme for Ringkøbing Fødevarefestival, vil de i stor stil rette deres markedsføring mod Hvide Sande.

Om årsagen til dette træk siger Jimi Kristensen blandt andet, at det sker for at undgå misforståelser hos folket.

I 2017 og 2018 stod ægteparret fra Egtved med succes bag Hvide Sande Fødevarefestival, men i havnebyen ønsker Holmsland Klit Turistforening nu at få fod under egen disk - med Hvide Sande Foodfestival, der afholdes 12. og 13. oktober.

I samme weekend frister Jimi Kristensen og Sisse Hansen med Ringkøbing Fødevarefestival, der i et 1100 kvadratmeter stort telt på havnen kommer til at byde på omkring 55 stande. I Hvide Sande bliver der serveret fødevarer på 30 stande i auktionshallen, hvor der blandt andet også bliver indrettet en håndfuld workshops med forskellige børne- og familieaktiviteter.

- Som jeg ser deres udstillerliste, så er det to vidt forskellige ting. Vi har fokus på folk, der har fingrene nede i gryden, siger Jimi Kristensen.

Annonce

Som jeg ser deres udstillerliste, så er det to vidt forskellige ting. Vi har fokus på folk, der har fingrene nede i gryden

Jimi Kristensen, medarrangør af Ringkøbing Fødevarefestival

Advokaten er sat i bero

Jimi Kristensen blev skuffet og ked af det, da det tidligere på året stod klart, at han og hustruen ikke fik mulighed for at arrangere en tredje udgave af Hvide Sande Fødevarefestival, der i 2017 og 2018 samlet set tiltrak omkring 12.000 gæster.

I juni - hvor der allerede var solgt flere end 50 stande til den planlagte festival i den første weekend i efterårsferien - satte Jimi Kristensen en advokat til at kigge på sagen, men den er nu skrinlagt:

- Jeg har ikke brugt to minutter på det, siden vi fik en aftale med Ringkøbing og Jacob. Der er ingen grund til at bruge dårlig energi på det, siger indehaveren af virksomheden Huset th, der står bag flere fødevarefestivaler rundt om i landet.

Dermed henviser Jimi Kristensen til købstadschefen i Ringkøbing, Jacob Muldkjær Rasmussen, der ret hurtigt konkluderede, at 'det er for godt et event til, at vi bare kan lade det gå forbi.'

Lei Iben Raunow Andersen, der er destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening, tager det med ro, at Hvide Sande Foodfestival og Ringkøbing Fødevarefestival kæmper om de to samme dage i kalenderen:

- Så sker der da virkelig noget i området, siger Lei Iben Raunow Andersen, der satser på mellem 4000 og 5000 gæster i Hvide Sande.

Jimi Kristensen mener, det er 'synd for forbrugerne', da han forudser, at nogle vil blive forvirrede.

Strikkehjørne og biavl

Udover at rette markedsføringen mod Hvide Sande vil ægteparret fra Egtved blandt andet også fokusere på Herning, hvorfra Ringkøbing Fødevarefestival muligvis kan appellere til folk med sommerhus i Søndervig.

Spørgsmålet er så, om sommerhusfolket vil køre 14 kilometer mod syd eller ti mod øst.

- Det er en festival, hvor vi tilgodeser børnene også, siger destinationsmanager Lei Iben Raunow Andersen om Hvide Sande Foodfestival, hvor der ikke er flere stande at komme efter.

For at udnytte auktionshallen bedst muligt er der tilknyttet en indretningsarkitekt, som eksempelvis også skal sørge for gode rammer til et 'Strikkehjørne' og en udstilling om biavl.

Om sine aftaler med indtil videre omkring 55 udstillere på Ringkøbing Fødevarefestival siger Jimi Kristensen:

- Det er super fint. Det er flere, end vi havde plads til i Hvide Sande.

To festivaler på menuen

Bag Hvide Sande Foodfestival står Holmsland Klit Turistforening, mens Ringkøbing Fødevarefestival arrangeres af ægteparret Jimi Kristensen og Sisse Hansen gennem deres firma, Huset th, i Egtved.

Festivalen i Hvide Sande afvikles under tag i auktionshallen, mens festivalen i Ringkøbing holdes i et 1100 kvadratmeter stort telt på havnen.

De to festivaler finder sted i samme weekend: 12. og 13. oktober, der er de to første dage i efterårsferien.

Åbningstiden er også ens begge steder både lørdag og søndag: 10 til 16.

Billetprisen harmonerer også: 50 kroner - begge steder er der fri entré for børn under 12 år.

Der bliver 30 stande med fødevarer i Hvide Sande, mens der i Ringkøbing bliver omkring 55.

Mens Hvide Sande Foodfestival får 30 stande med fødevarer på menuen i auktionshallen, får konkurrenten i Ringkøbing omkring 55 stande i et stort telt på havnen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Lei Iben Raunow Andersen er destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening, der i den første weekend i efterårsferien byder på Hvide Sande Foodfestival. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce