Annonce
Danmark

Fætter til kræftramt 18-årig vil fuldføre Ironman for Cecilie

Patrick Nielsen har ikke sat et mål for, hvor meget han håber at kunne indsamle til Børnecancerfonden. - Jeg synes allerede, det er et pænt beløb, der er samlet, sagde han, da indsamlingen lå på 22.000 kroner. I skrivende stund har beløbet vokset sig endnu større, og der resterer mere end 150 dage til at indsamle endnu, herunder en Ironman i august som Patrick Nielsen vil fuldføre til ære for sin kusine. Foto: Johan Gadegaard
Situationen er forfærdelig for såvel Cecilie Trier Dalgaard som hendes pårørende. Hendes fætter Patrick Nielsen havde som alle andre en ustyrlig trang til at gøre noget i en situation, hvor der ikke er meget at gøre, eftersom kusinen er uhelbredelig syg. Han besluttede at lave en indsamling og fuldføre en Ironman til ære for Cecilie.

Holstebro: "Min højtelsket kusine Cecilie lever med uhelbredelig spiserørskræft, og trods hendes yderst uretfærdige og forfærdelige situation, så er hun den største fighter jeg nogensinde har mødt. Igennem hendes forløb har hun været en stor inspirationskilde for mange (og i særdeleshed mig), og det sætter virkelig livet i perspektiv."

Således indleder 23-årige Patrick Nielsen sin tekst på en indsamling for 18-årige Cecilie Trier Dalgaard. Indsamlingen har fået titlen "Ironman mod cancer", fordi Patrick Nielsen til august vil gennemføre sin anden Ironman i København, og i den forbindelse vil han skaffe opmærksomhed omkring såvel indsamlingen som Børnecancerfondens arbejde.

Cecilie fik i februar sidste år konstateret kræft. Hun er i dag uhelbredelig syg og netop hjemvendt til Holstebro efter tre uger med behandlinger i Aarhus. Det er en yderst svær situation for alle.

- Som pårørende er det svært at finde ud af, hvad man kan gøre. Jeg er så imponeret over den måde, Cecilie griber så svær en situation an på. Hun er en megafighter, siger Patrick Nielsen om grunden til at åbne en indsamling på Børnecancerfonden.

"Ingen mennesker og specielt ikke børn, som først er ved at opdage livet, bør få stemplingen "uhelbredelig kræft"," skriver han blandt andet på indsamlingssiden.

- Det er ikke sikkert, at denne indsamling kommer til at hjælpe Cecilie, men fonden har allerede tilbudt hende flere arrangementer. Til Ironman vil jeg have banner og tryk på tøjet. Der er 300.000 mennesker på løberuten, så der er en rimelig mulighed for, at indsamlingen bliver set, tilføjer han.

Donationerne går til forskning i børnekræft, aktiviteter og støtte til familier. I skrivende stund er der indsamlet godt 28.000 kroner.

Patrick Nielsen har inden start rådført sig hos sin kusine, der med det samme syntes om ideen.

- Jeg har også selv doneret 100 kroner, siger Cecilie Trier Dalgaard og tilføjer:

- Pengene vil jo ikke kun hjælpe mig, men også andre der ikke bør gå igennem det, jeg har været.

Indsamlingen kan findes her på Børnecancerfondens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce