Annonce
Ringkøbing-Skjern

Færre på landsplan - flere i Ringkøbing-Skjern: 36 huse røg på tvangsauktion i 2020

Da antallet af tvangsauktioner ofte hænger sammen med situationen på boligmarkedet, skal det lave antal tvangsauktioner i 2020 på landsplan - ifølge Danmarks Statistik - ses i lyset af, at der generelt har været godt gang i boligmarkedet. Arkivfoto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix
I en ny opgørelse fra Danmarks Statistik indtager Ringkøbing-Skjern en placering som nummer 19 på en liste over kommuner med flest tvangsauktioner i løbet af 2020. Borgmesteren havde forventet, at det ville se værre ud.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Trods coronakrise og nedlukning af Danmark ad flere omgange udmærker 2020 sig ved, at der i hele landet kun blev registreret 2112 tvangsauktioner.

Det er det laveste, årlige antal tvangsauktioner siden den seneste finanskrises begyndelse i 2008, oplyser Danmarks Statistik.

Desværre var sidste års vinde ikke helt så milde i Ringkøbing-Skjern Kommune, der er med på en top-25 over kommuner med flest tvangsauktioner: 36 er antallet, der giver en placering som nummer 19 på listen, der suverænt toppes af kommunerne Guldborgsund og Lolland med henholdsvis 119 og 106 tvangsauktioner i 2020.

Sammenlignet med 2019 er der tale om en stigning på to tvangsauktioner i Danmarks geografisk største kommune, hvor der i gennemsnit er registret 38 tvangsauktioner årligt siden 2016.

Annonce

Ikke en del af udkanten

Borgmester Hans Østergaard (V) er ikke umiddelbart forundret over udviklingen:

- Jeg havde troet, at tallet ville være højere på baggrund af det år, vi har været igennem. Men mange af de følger, vi havde set komme, er gjort til skamme, siger Hans Østergaard med henvisning til konsekvenserne af pandemiens hærgen.

Borgmesteren finder det positivt, at antallet af tvangsauktioner i 2020 ligger nogenlunde på niveau med de to foregående år - og langt fra 2013, hvor der blev noteret 62 ufrivillige handler med fast ejendom i Ringkøbing-Skjern Kommune.


Jeg ser på ingen måde Ringkøbing-Skjern Kommune som værende udkant

Hans Østergaard, borgmester


Hans Østergaard afviser blankt, at kommunen, han står i spidsen for, er ramt af en form for Lolland-effekt:

- Det vil jeg til enhver tid tilbagevise. Jeg har svært ved at se, hvor det skulle komme fra. Man skal huske på, at vi har været gennem en voldsom krise, som mange har været ramt af. Jeg ser på ingen måde Ringkøbing-Skjern Kommune som værende udkant, siger borgmesteren og tilføjer:

- Vi har mange dygtige og innovative virksomheder, og jeg hører om flere, der er kommet styrket ud af krisen. Men jeg hører også, at det for nogle er gået den anden vej.

Annonce

Fanø og Læsø ligger lunt

Da antallet af tvangsauktioner ofte hænger sammen med situationen på boligmarkedet, skal det lave antal tvangsauktioner - ifølge Danmarks Statistik - ses i lyset af, at der generelt har været godt gang i boligmarkedet.

I en periode, hvor boligmarkedet er gunstigt, som det var i 2020, og med et stort antal handler og korte salgstider, kan en boligejer, der har svært ved at overholde betingelserne på udestående lån, ofte selv sælge sin bolig, inden det ender i en tvangsauktion.

Ser man bort fra småøerne Fanø og Læsø, der helt undgik tvangsauktioner, er det særligt i hovedstadsområdet, at man generelt oplever få tvangsauktioner.

Således faldt der ingen hammerslag i Brøndby Kommune, mens kommunerne Ballerup, Gladsaxe, Glostrup og Vallensbæk hver især kun oplevede en enkelt tvangsauktion i 2020.

Med samlet set 244 tvangsauktioner holdt hovedstaden dermed fast i titlen som regionen med færrest tvangsauktioner i 2020.

Bortset fra Region Sjælland, der oplevede en stigning på otte procent, faldt antallet af tvangsauktioner i landets øvrige regioner. Det største fald blev registreret i Region Midtjylland med 17 procent færre ejendomme, der endte på tvangsauktion.

Det er i vid udstrækning enfamiliehuse, der ryger på tvangsauktion.

Tvangsauktioner

I 2020 blev der registreret så mange tvangsauktioner i udvalgte kommuner i Vestjylland - i parentes tallet for 2019:

  • Holstebro: 14 (22)
  • Lemvig: 15 (16)
  • Herning: 16 (23)
  • Struer: 20 (14)
  • Ringkøbing-Skjern: 36 (34)
  • Skive: 46 (30)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Regionen reagerer: Opretter testcenter i Skjern – men ikke med lyntest og kun én uge

Erhverv

Vestjysk Bank fyrer 75 medarbejdere

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Annonce