Annonce
Ringkøbing

Færre biler og flere fodgængere er succeskriteriet for nyrenoveret gade

Arkitekt Ann Holm Nielsen er mere end godt tilfreds med, hvordan Nygade Nord er landet. Gaden er blevet, lige som hun havde tænkt sig. Foto Poul Osmundsen.
På mandag indvies Nygade Nord; hos Ringkøbing-Skjern Kommune er man rigtig glad for, hvordan gaderenoveringen er faldet ud, og forventer, a t den vil skabe mere liv i gaden.

RINGKØBING: Ann Holm Nielsen bliver glad, når hun står for enden af Ringkøbings gågade, og kigger mod nord.

- Jeg synes, at gaden er blevet lige sådan, som vi gerne ville have det, siger hun med et smil.

Ann Holm Nielsen er arkitekt og byplanlægger ved Ringkøbing-Skjern Kommune, og har været med til at udfærdige den "nye" Nygade Nord, der på mandag indvies ved en fest med balloner, pølser, flag, og hvad der ellers hører sig til.

Mens vi kigger ned ad gaden, er en fejemaskine ved at fjerne blade og andet, der ligger og flyder i vejkanten. De sidste vejtræer er netop blevet plantet, og den nyrenoverede regnvåde gade skinner som en nyslået 20-krone.

- Vi har især ønsket at skabe sammenhæng mellem gågaden og Nygade Nord, så folk ikke stopper, når de når enden af gågaden, men fortsætter videre i gaden. Det har vi gjort ved at føre bordurstensrækkerne i gågaden videre i Nygade Nord, og ved at lægge chaussésten i forbandt på samme måde som i gågaden, fortæller Ann Holm Nielsen.

Annonce

Færre biler

Dermed er der skabt visuel sammenhæng, understreger hun. Men ikke nok med det.

- Vi har fået meget bredere fortove, hvilket kommer de handlende til gode, fordi de kan sætte stole og borde eller flere varer ud. Nede foran Smag har i samarbejde med Per Green fået skabt en plads, som virkelig vil komme en ny restaurant til gode; vi har også fået plantet et par træer, der længe har manglet, så vi har fået genskabt den flotte allé.

Det er alt sammen med til at gøre gaden mere tiltrækkende for gående, og et succeskriterium er da også, at de gående i langt højere grad end før indtager fortovene.

- Biler kan selvfølgelig stadig køre i gaden, selv om kørebanen er blevet væsentligt smallere, men vi håber, at flest mulige bilister vil vælge at køre ad Enghavevej i stedet for, siger Ann Holm Nielsen.

Hun lægger ikke skjul på, at hun på kommunens vegne er stolte over resultatet af gaderenoveringen.

- Nu håber jeg bare, at der kommer en masse på mandag, når vi indvier gaden, siger hun.

Mon ikke? Der er i alt fald et klippekort til de første 200 gæster, der blandt andet giver adgang til en pølse, et stykke kage, et bæger popcorn og meget andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce