Annonce
Ringkøbing

Færre biler og flere fodgængere er succeskriteriet for nyrenoveret gade

Arkitekt Ann Holm Nielsen er mere end godt tilfreds med, hvordan Nygade Nord er landet. Gaden er blevet, lige som hun havde tænkt sig. Foto Poul Osmundsen.
På mandag indvies Nygade Nord; hos Ringkøbing-Skjern Kommune er man rigtig glad for, hvordan gaderenoveringen er faldet ud, og forventer, a t den vil skabe mere liv i gaden.

RINGKØBING: Ann Holm Nielsen bliver glad, når hun står for enden af Ringkøbings gågade, og kigger mod nord.

- Jeg synes, at gaden er blevet lige sådan, som vi gerne ville have det, siger hun med et smil.

Ann Holm Nielsen er arkitekt og byplanlægger ved Ringkøbing-Skjern Kommune, og har været med til at udfærdige den "nye" Nygade Nord, der på mandag indvies ved en fest med balloner, pølser, flag, og hvad der ellers hører sig til.

Mens vi kigger ned ad gaden, er en fejemaskine ved at fjerne blade og andet, der ligger og flyder i vejkanten. De sidste vejtræer er netop blevet plantet, og den nyrenoverede regnvåde gade skinner som en nyslået 20-krone.

- Vi har især ønsket at skabe sammenhæng mellem gågaden og Nygade Nord, så folk ikke stopper, når de når enden af gågaden, men fortsætter videre i gaden. Det har vi gjort ved at føre bordurstensrækkerne i gågaden videre i Nygade Nord, og ved at lægge chaussésten i forbandt på samme måde som i gågaden, fortæller Ann Holm Nielsen.

Annonce

Færre biler

Dermed er der skabt visuel sammenhæng, understreger hun. Men ikke nok med det.

- Vi har fået meget bredere fortove, hvilket kommer de handlende til gode, fordi de kan sætte stole og borde eller flere varer ud. Nede foran Smag har i samarbejde med Per Green fået skabt en plads, som virkelig vil komme en ny restaurant til gode; vi har også fået plantet et par træer, der længe har manglet, så vi har fået genskabt den flotte allé.

Det er alt sammen med til at gøre gaden mere tiltrækkende for gående, og et succeskriterium er da også, at de gående i langt højere grad end før indtager fortovene.

- Biler kan selvfølgelig stadig køre i gaden, selv om kørebanen er blevet væsentligt smallere, men vi håber, at flest mulige bilister vil vælge at køre ad Enghavevej i stedet for, siger Ann Holm Nielsen.

Hun lægger ikke skjul på, at hun på kommunens vegne er stolte over resultatet af gaderenoveringen.

- Nu håber jeg bare, at der kommer en masse på mandag, når vi indvier gaden, siger hun.

Mon ikke? Der er i alt fald et klippekort til de første 200 gæster, der blandt andet giver adgang til en pølse, et stykke kage, et bæger popcorn og meget andet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Nazi-hærværk mod jødiske gravsten: Samme bevægelse stod bag vandalisering af Per Arnoldi-kunst i Skjern og Tarm

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Skjern Håndbold For abonnenter

Genlæs livebloggen: Spænding til sidst - men Skjern tabte til Aalborg

Annonce