Tarm

Færdiggørelse af cykelsti må vente til efter sommer: Nu skal broernes ben flyttes

Til september skulle der være udsigt til, at de orange afspærringspæle ved de tre huller i cykelstien mellem Hemmet og Vostrup atter kan fjernes, for da skulle broerne endelig være på plads. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
De tre huller i cykelstien mellem Hemmet og Vostrup får lov at stå åbne et stykke tid endnu, mens der arbejdes på en billigere løsning.

VOSTRUP/HEMMET: Der er opstået et nyt bump på vejen i sagen om den ufærdige cykelsti mellem Vostrup og Hemmet. Det betyder, at færdiggørelsen kommer til at trække ud. Cykelstien er i det store og hele færdig, men der mangler tre meget vigtige punkter, for at man kan transportere sig på to hjul mellem de to byer: tre broer over vandløb, som krydser ruten.

Det viser sig nemlig, at den rørløsning, der skulle føre vandet under cykelstien, er alt for dyr. Derfor er kommunen nu ved at arbejde på en ny løsning. Det fortæller Niels Peter Lauridsen, der er leder af Plan og Vejanlæg i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Planen var, at vi ville lægge rør i vandløb og lægge cykelstien hen over, men vi er blevet overrasket over pris på den rørføring, siger han til Dagbladet.

Broer skal laves om

- Med de dimensioner, rørene skulle have for at kunne håndtere fremtidens regnvandsmængder, bliver det meget dyrt. Nu arbejder vi i stedet på at ændre de tre broer ved at flytte bropillerne under dem. Ved at lave om på broernes konstruktion regner vi med, at det bliver billigere end rørføringer, siger han.

Problemet har været, at man ikke præcist vidste, hvor fiberkablerne løber tre meter nede i jorden, da de kan have forskubbet sig på grund af nogle nærliggende trykledninger. Denne udfordring skulle en forskydning af bropillerne nu løse.

Mens man er i gang med at undersøge prisen på at ændre på broernes udformning, betyder det, at projektet må vente.

- Vi regner med, at i slutningen af september bliver forbindelserne i orden, siger Niels Peter Lauridsen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Portræt

Flemming Schantz: Først da jeg gik konkurs og mistede alt, lærte jeg at drive forretning

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Udland For abonnenter

Britisk ambassadør: Stor­britannien forlader EU 31. oktober - aftale eller ej

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Annonce