Annonce
Tarm

Færdiggørelse af cykelsti må vente til efter sommer: Nu skal broernes ben flyttes

Til september skulle der være udsigt til, at de orange afspærringspæle ved de tre huller i cykelstien mellem Hemmet og Vostrup atter kan fjernes, for da skulle broerne endelig være på plads. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
De tre huller i cykelstien mellem Hemmet og Vostrup får lov at stå åbne et stykke tid endnu, mens der arbejdes på en billigere løsning.
Annonce

VOSTRUP/HEMMET: Der er opstået et nyt bump på vejen i sagen om den ufærdige cykelsti mellem Vostrup og Hemmet. Det betyder, at færdiggørelsen kommer til at trække ud. Cykelstien er i det store og hele færdig, men der mangler tre meget vigtige punkter, for at man kan transportere sig på to hjul mellem de to byer: tre broer over vandløb, som krydser ruten.

Det viser sig nemlig, at den rørløsning, der skulle føre vandet under cykelstien, er alt for dyr. Derfor er kommunen nu ved at arbejde på en ny løsning. Det fortæller Niels Peter Lauridsen, der er leder af Plan og Vejanlæg i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Planen var, at vi ville lægge rør i vandløb og lægge cykelstien hen over, men vi er blevet overrasket over pris på den rørføring, siger han til Dagbladet.

Annonce

Broer skal laves om

- Med de dimensioner, rørene skulle have for at kunne håndtere fremtidens regnvandsmængder, bliver det meget dyrt. Nu arbejder vi i stedet på at ændre de tre broer ved at flytte bropillerne under dem. Ved at lave om på broernes konstruktion regner vi med, at det bliver billigere end rørføringer, siger han.

Problemet har været, at man ikke præcist vidste, hvor fiberkablerne løber tre meter nede i jorden, da de kan have forskubbet sig på grund af nogle nærliggende trykledninger. Denne udfordring skulle en forskydning af bropillerne nu løse.

Mens man er i gang med at undersøge prisen på at ændre på broernes udformning, betyder det, at projektet må vente.

- Vi regner med, at i slutningen af september bliver forbindelserne i orden, siger Niels Peter Lauridsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce