Ringkøbing IF

Færdig som fodboldspiller men ikke færdig i Ringkøbing

Andrés Lope var en nydelse at følge på fodboldbanen. Meget argentinsk i sin spillestil med flot teknik og barske tacklinger. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Argentinske Andrés Lope har fået ophævet sin kontrakt med Ringkøbing IF på grund af en slem rygskade, men klubben har taget socialt ansvar og skaffet den populære spiller arbejde, lige som RIF håber at kunne gøre brug af Andrés Lope i andre funktioner senere hen.

Ringkøbing: Det er desværre ikke alle eventyr, der ender lykkeligt. I hvert fald ikke inden for kridtstregerne. Det må Ringkøbing IF sande, da klubben har ophævet kontrakten med Andrés Lope. Det fortæller RIF i en pressemeddelelse fredag.

Andrés Lope kom til Ringkøbing IF i sommeren 2017, og han viste hurtigt, at han besad noget helt specielt. Desværre har han siddet ude med en rygskade i hele denne sæson, og den skade kommer formentlig til at holde ham fra fodboldbanerne til evig tid.

- Det er på mange måder en forfærdelig historie med Andrés, der måske er den bedste spiller, Ringkøbing IF nogensinde har haft. Udover det fodboldmæssige er han en helt fantastisk person, og derfor er alle i Ringkøbing IF også meget triste over, at hans skade skal sætte en stopper for det, fortæller sportschef i Ringkøbing IF Jens Nielsen i en pressemeddelelse.

Men det betyder på ingen måder, at Andrés Lope er en saga blot i Ringkøbing. Tværtimod har det været vigtigt for Ringkøbing IF er hjælpe Andrés Lope videre, da han – sammen med sin kæreste – er faldet rigtig godt til i byen og gerne vil blive boende.

Har taget socialt ansvar

- Det har været meget vigtigt for os at hjælpe Andrés så meget, som vi overhovedet kunne, for vi har også et socialt ansvar. Han og kæresten vil meget gerne blive i Ringkøbing, men på grund af Andrés’ skade er det begrænset, hvor meget belastning han kan arbejde med. Derfor tog vi en snak med vores partnere, og herigennem er det blevet arrangeret, at Andrés er kommet i arbejdsprøvning hos Onecollection, og det er vi utrolig glade for, fortæller Finn Juhl fra Ringkøbing IF.

Hos Onecollection, der også har cheftræner Nicolai Wael på lønningslisten, er man glade for at kunne hjælpe både Ringkøbing IF og Andrés Lope.

- Det er super. Han er i polsterafdelingen og er her tre timer om dagen, og det er bestemt ud fra, hvor meget hans ryg kan klare. Vi har et godt og nært samarbejde med RIF, og da Finn ringede, så synes vi godt, at vi kunne se en mulighed i det. Vi har masser at lave herude, så vi håber selvfølgelig, det kan blive til flere timer på sigt, men det er som sagt ryggen, der bestemmer det, fortæller en glad Bo Nørgaard fra Onecollection

Glad for muligheden

Selv er Andrés Lope naturligvis ked af, at han har måtte lægge støvlerne på hylden, men han glæder sig over muligheden hos Onecollection.

- Jeg er rigtig ked af, at jeg ikke kan spille fodbold længere. Det var grunden til, at jeg kom til Danmark, hvor jeg gerne ville se, hvor langt op i rækkerne, jeg kunne komme, men nu er det vigtigst for mig at leve uden smerter i ryggen. RIF har hjulpet mig meget under skaden og med at finde en mulighed her hos Onecollection, og det sætter jeg virkelig stor pris på, siger Andrés Lope, der også sender en stor tak til alle folk involveret i Ringkøbing IF.

- Jeg vil gerne sige tak til alle i RIF. De hjalp mig utrolig meget i starten, hvor jeg slet ikke snakkede engelsk. Der skal også lyde en stort tak til alle spillerne, og jeg kommer til at stå på sidelinjen og heppe på dem i fremtiden, fortæller han.

Og Andrés Lope er da heller ikke helt færdig med Ringkøbing IF endnu. Han hjælper nemlig klubben som oversætter for cubanske Eduard Puga, der kun kan snakke spansk, og samtidig vil Ringkøbing IF meget gerne ansætte Andrés Lope i en form for trænerkapacitet, men det kræver, at han lærer dansk.

- Geografisk ligger Ringkøbing et sted, hvor vi skal gøre, hvad vi kan for at holde på folk, der gerne vil byen og området. Derfor har vi også sagt til Andrés, at vi meget gerne vil have ham ind som træner for et ungdomshold til sommer, for han er en fantastisk fyr, der samtidig er ekstrem fodboldklog. Det kræver dog, at han lærer dansk på et tilfredsstillende niveau, og det håber vi virkelig bliver en realitet, forklarer Finn Juhl.

Andrés Lope nåede 28 kampe og to scoringer i RIF-trøjen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce