Annonce
Skjern

Fængsel: Selvstændig snød kommunen for kontanthjælp

Den 54-årige tjente 450.000 kroner, mens han samtidig modtog kontanthjælp. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce

SKJERN: Der gik næsten 120.000 kroner i kontanthjælp ind på kontoen hos en 54-årig selvstændig erhvervsdrivende fra Skjern-området i tiden fra marts 2016 til januar 2017. Men samtidig tjente manden lidt over 450.000 kroner på sin virksomhed, hvilket han glemte at oplyse Ringkøbing-Skjern Kommune om.

Derfor endte manden for nylig i retten, hvor han stod tiltalt for socialt bedrageri. Han nægtede sig skyldig, men retten mente, at der var beviser nok til at dømme ham skyldig.

Et vidne, der arbejder som sagsbehandler ved kommunen, fortalte, at hun to gange har besøgt manden og set hans virksomhed, som hun beskriver som professionelt drevet.

Sagsbehandleren fortalte også, man ikke kan modtage kontanthjælp, medmindre man skriver under på relevante dokumenter på tro og love. Her står der blandt andet, at man har pligt til at oplyse, hvis der sker ændringer i ens indtægt.

Annonce

60 dage bag tremmer

Der var dog rod i de kommunale papirer fra mandens sag, men ikke mere end at der kunne fremlægges tre underskrevne spørgeskemaer, hvor manden har oplyst, at han ikke havde en indtægt.

Da mandens kontoudtog samtidig viste, at han havde modtaget indbetalinger fra kunder for lidt over 450.000 kroner, blev den 54-årige fundet skyldig i socialt bedrageri.

Dommen lyder på seks måneders fængsel, hvoraf de 60 dage skal afsones med det samme. Resten af dommen er betinget med en prøvetid på et år. Manden skal desuden betale 120.000 kroner tilbage til Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce