Annonce
Erhverv

Fællestillidsmand hos Vestas: - Stemningen er trykket på havnen

Vestas vil skære medarbejderstaben på fabrikken i Ringkøbing ned med 90 medarbejdere. Arkivfoto: Jørgen Kirk
- Selv om det altid er en svær situation, vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt, for at hjælpe vores kollegaer, siger fællestillidsmand Michael Abildgaard.
Annonce

Ringkøbing: Michael Abildgaard er fællestillidsmand for de omkring 4000 Vestas-medarbejdere i Danmark.

Selv om det ikke er første gang, at han skal sidde med i den type forhandlinger, der skal i gang efter Vestas' udmelding om fyring af 90 medarbejdere i nacellemontagen på havnen i Ringkøbing, vil den form for nyhed altid ramme hårdt.

- Det er en utrolig kedelig nyhed, og der har været og er selvfølgelig stadig en trykket stemning på fabrikken i Ringkøbing, siger Michael Abildgaard.

Fællestillidsmanden slår fast, at alle muligheder for at hjælpe de medarbejdere, der bliver afskediget, skal afprøves, når det forhandlingsudvalg, der bliver nedsat, skal mødes til reelle forhandlinger i næste uge.

- Selv om det altid er en svær situation, vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt, for at hjælpe vores kollegaer, siger fællestillidsmanden.

Blandt et af målene er at få tallet på 90 afskedigelser bragt ned og eventuelt flytte medarbejderne internt til andre Vestas-fabrikker.

- Vi vil kigge hele vejen rundt for at hjælpe mest muligt. Det kan være alt fra omplacering internt til at hjælpe med at finde et job uden for Vestas, lige som efteruddannelse er en mulighed, fortæller Michael Abildgaard.

Vestas har i øjeblikket 530 ansatte på fabrikken i Ringkøbing. I alt er der ansat 640 medarbejdere i Ringkøbing, og det er inklusive HR, Finance, Transport and Planning og R&D.

Vestas har tidligere på dagen oplyst, at afskedigelserne udelukkende kommer til at ramme fabrikken i Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Elevtalsprognoser er ret sikre - men der er store afvigelser på en enkelt skole

Annonce