Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fælleskontor for online-studerende skal sætte prop i de unges fraflytning

Der er allerede tre studerende tilknyttet det nye Studiecenter i Innovest. Håbet er, at der snart kommer flere - måske dem der her i foråret skal skrive hovedopgaver - og efter sommeren dem, der har søgt ind på de mange uddannelser, der tilbyder online undervisning. 
Studerende på onlineuddannelser får fælles mødested til studier og socialt fællesskab. Håbet er, at det begrænser fraflytning.

Skjern: Online-forelæsninger og Teams-møder med studiegruppen. Dét er efterhånden blevet hverdag for de studerende - også på de videregående uddannelser i Danmark.

Mens den studieform for mange er en konsekvens af coronanedlukningen, er onlinestudier også en ny mulighed for at blive i Ringkøbing-Skjern Kommune, mens man tager en videregående uddannelse.

Men for mange er muligheden for sparring og socialt samvær lige så vigtigt som selve studiet. Derfor har Ringkøbing-Skjern Kommune og Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd etableret et Studiecenter på Innovest, hvor studerende kan mødes socialt og i fællesskab skabe hinandens studiemiljø.

- Her kan man have nogen at holde pauser med og gå i kantinen med, selvom man går på et online studie, der foregår i måske Aarhus eller Købehavn, siger Lene Bøgedal, videnkoordinator, Ringkøbing-Skjern Kommune.


Her kan man have nogen at holde pauser med og gå i kantinen med, selvom man går på et online studie, der foregår i måske Aarhus eller Købehavn.

Lene Bøgedal, videnkoordinator Ringkøbing-Skjern Kommune


Annonce

Studiemiljø

Trods de mange negative konsekvenser af corona-epidemien og den medfølgende nedlukning, har corona også tydeliggjort, at man sagtens kan studere og lære uden at sidde fysisk i et klasselokale eller et auditorium.

Derfor kan studerende på videregående uddannelser på f.eks. professionshøjskoler, erhvervsakademier, maskinmesterskoler eller universiteter allerede nu mødes over online forelæsninger på Innovest.

- Studiecenteret skal skabe et styrket uddannelsesmiljø for videregående uddannelser, så det forhåbentlig kan blive et godt alternativ til, at der, der gerne vil tage en videregående uddannelse, er nødt til at flytte mod uddannelsesbyerne, siger formand for Videnudvalget Lise Juhl Hansen.

Hun håber, at flere unge med tiden bliver opmærksomme på muligheden af at studere online kombineret med udsigten til et klassisk studiemiljø på Innovest.

Studiecenter

et gratis tilbud til alle kommunens borgere, som studerer på en videregående uddannelse 

tilbyder skrivebordspladser til fordybelse og opgaveskrivning

har rum til gruppearbejde med mulighed for at følge online undervisning 

studerende her kan få hjælp af en virksomheds-match maker, som kan hjælpe med at finde lokale virksomheder til for eksempel praktik, opgaveskrivning og studiejobs 

Annonce

Tæt på erhvervslivet

Studiecenteret handler ikke kun om fredagsbar og en god internetforbindelse:

- Vi ved, at en del af de unge mennesker, som forlader Ringkøbing-Skjern Kommune for at studere andre steder, ville ønske, at de kunne blive her og få deres uddannelse her. Dét kan de nu, i et studiemiljø, der ikke bare tilbyder gode faciliteter og studiekammerater, men som også tilbyder tæt og god kontakt til det lokale erhvervsliv, forklarer Hans Jørn Mikkelsen, direktør i Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd i en pressemeddelelse, og tilføjer:

- Det langsigtede mål er at skaffe veluddannet arbejdskraft til lokale virksomheder, og der bliver Studiecenteret et win-win tiltag: De studerende får et velfungerende studiemiljø, og virksomhederne får mulighed for at få en tættere kontakt med studerende på videregående uddannelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce