Annonce
Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Emilie H. Ahler fra Grønbjergs idrætsforening Gaffa tabte 16,5 kilo på 12 uger og blev dermed suverænt Årets Taber. Micael Koch fra FCM Samfund overrakte hende diplomet. Foto: FCM Samfund
FCM Samfunds motionsprojekt Tab & Vind har været en succes i GAFFA.

GRØNBJERG: 32 damer fra den lokale idrætsklub Gaffa i Grønbjerg er over de seneste 12 uger gået til Barcelona og tilbage 10 gange, mens 10 mænd hver har taget en enkelt tur til Aleppo i Syren og hjem igen. I hvert fald, hvis man kigger på hvor langt, de har gået i motionsprojektet Tab & Vind.

- Gaffa har hængt godt i og har gjort det rigtig godt, fortæller Michael Koch, der er leder af FCM Samfund, hos FC Midtjylland, der står bag Tab & Vind.

I går sluttede det 12 uger lange projekt, som bruger fodboldfitness til at aktivere deltagere, der ellers ikke får dyrket så meget motion. Gaffa fra Grønbjerg var med for første gang og fik stablet både et dame- og et herrehold på benene, der til sammen har tabt omkring 170 kilo.

- Vi har haft 30 damer og 12 mænd med i alderen fra 17 til 72 år, fortæller Else-Marie Kokholm fra Gaffa, der har været tovholder for damerne.

Til sammen har de tabt imponerende 170 kilo på de 12 uger, som projektet har varet. En gang om ugen har de mødtes til fodboldfitness, men for at få flest mulige med blev der også arrangeret motion, der var mindre ”vildt”.

Annonce
Vinni Sanggaard kan spænde livremmen 26 centimeter ind efter 12 ugers fællesmotion og blev den, der smed flest centimeter. Foto: FCM Samfund

Flere nye ansigter

- Nogle har haft lidt skavanker som dårlige knæ, der har holdt dem hjemme, så det har været godt, at der også var noget uden en bold, som gåture, dans og styrketræning, fortæller Else-Marie Kokholm og tilføjer, at man også sørgede for at hive lidt ekstra i hinanden for at få flest mulige med.

- Jeg har set folk, som ikke har været med i foreningslivet før og har været gode til at komme. De har fået mod på det, og flere har sagt, at de vil med til gymnastik til vinter, fortæller hun med glæde.

I løbet af projektet blev deltagerne vejet en gang om ugen.

- Det kan godt være lidt svært at skulle fortælle, hvad man vejer, så det foregik anonymt med små gule lapper, fortæller Else-Marie Kokholm, der tastede tallene ind i et regneark.

Desuden var der en fælles Facebook-side, som faktisk fortsætter med hende som administrator, fordi deltagerne gerne vil fortsætte med at holde hinanden op på de gode takter.

Tabte 16,5 kilo

Forleden uddelte FCM Samfund så diplomer til deltagerne. Damerne fra Grønbjerg blev de helt store tabere med til sammen 149,6 kilo, mens mændene smed omkring 20 kilo. Den store forskel skyldes, at der var flere kvindelige deltagere, og at kvinderne tog en uge ekstra.

- I snit har kvinderne tabt 3,7 kilo, mens mændene har tabt 2 kilo. Målt i centimeter har kvinderne smidt 8,2 centimeter om livet, mens mændene har smidt 7,3 centimeter, fortæller Michael Koch fra FCM Samfund.

Kvinderne har gået i alt 23.000 kilometer mens mændene travede 8.300 kilometer.

Årets mandlige taber fra Gaffa blev i øvrigt Morten Hessellund med et vægttab på 7,6 kilo, mens Emilie H. Ahler fra Gaffa tabte ikke færre en 16,5 kilo. Hun var i øvrigt den, der tabte sig mest i hele forløbet, hvor også en idrætsforening fra Brande deltog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce