Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Emilie H. Ahler fra Grønbjergs idrætsforening Gaffa tabte 16,5 kilo på 12 uger og blev dermed suverænt Årets Taber. Micael Koch fra FCM Samfund overrakte hende diplomet. Foto: FCM Samfund
FCM Samfunds motionsprojekt Tab & Vind har været en succes i GAFFA.

GRØNBJERG: 32 damer fra den lokale idrætsklub Gaffa i Grønbjerg er over de seneste 12 uger gået til Barcelona og tilbage 10 gange, mens 10 mænd hver har taget en enkelt tur til Aleppo i Syren og hjem igen. I hvert fald, hvis man kigger på hvor langt, de har gået i motionsprojektet Tab & Vind.

- Gaffa har hængt godt i og har gjort det rigtig godt, fortæller Michael Koch, der er leder af FCM Samfund, hos FC Midtjylland, der står bag Tab & Vind.

I går sluttede det 12 uger lange projekt, som bruger fodboldfitness til at aktivere deltagere, der ellers ikke får dyrket så meget motion. Gaffa fra Grønbjerg var med for første gang og fik stablet både et dame- og et herrehold på benene, der til sammen har tabt omkring 170 kilo.

- Vi har haft 30 damer og 12 mænd med i alderen fra 17 til 72 år, fortæller Else-Marie Kokholm fra Gaffa, der har været tovholder for damerne.

Til sammen har de tabt imponerende 170 kilo på de 12 uger, som projektet har varet. En gang om ugen har de mødtes til fodboldfitness, men for at få flest mulige med blev der også arrangeret motion, der var mindre ”vildt”.

Vinni Sanggaard kan spænde livremmen 26 centimeter ind efter 12 ugers fællesmotion og blev den, der smed flest centimeter. Foto: FCM Samfund

Flere nye ansigter

- Nogle har haft lidt skavanker som dårlige knæ, der har holdt dem hjemme, så det har været godt, at der også var noget uden en bold, som gåture, dans og styrketræning, fortæller Else-Marie Kokholm og tilføjer, at man også sørgede for at hive lidt ekstra i hinanden for at få flest mulige med.

- Jeg har set folk, som ikke har været med i foreningslivet før og har været gode til at komme. De har fået mod på det, og flere har sagt, at de vil med til gymnastik til vinter, fortæller hun med glæde.

I løbet af projektet blev deltagerne vejet en gang om ugen.

- Det kan godt være lidt svært at skulle fortælle, hvad man vejer, så det foregik anonymt med små gule lapper, fortæller Else-Marie Kokholm, der tastede tallene ind i et regneark.

Desuden var der en fælles Facebook-side, som faktisk fortsætter med hende som administrator, fordi deltagerne gerne vil fortsætte med at holde hinanden op på de gode takter.

Tabte 16,5 kilo

Forleden uddelte FCM Samfund så diplomer til deltagerne. Damerne fra Grønbjerg blev de helt store tabere med til sammen 149,6 kilo, mens mændene smed omkring 20 kilo. Den store forskel skyldes, at der var flere kvindelige deltagere, og at kvinderne tog en uge ekstra.

- I snit har kvinderne tabt 3,7 kilo, mens mændene har tabt 2 kilo. Målt i centimeter har kvinderne smidt 8,2 centimeter om livet, mens mændene har smidt 7,3 centimeter, fortæller Michael Koch fra FCM Samfund.

Kvinderne har gået i alt 23.000 kilometer mens mændene travede 8.300 kilometer.

Årets mandlige taber fra Gaffa blev i øvrigt Morten Hessellund med et vægttab på 7,6 kilo, mens Emilie H. Ahler fra Gaffa tabte ikke færre en 16,5 kilo. Hun var i øvrigt den, der tabte sig mest i hele forløbet, hvor også en idrætsforening fra Brande deltog.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce