Annonce
Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Emilie H. Ahler fra Grønbjergs idrætsforening Gaffa tabte 16,5 kilo på 12 uger og blev dermed suverænt Årets Taber. Micael Koch fra FCM Samfund overrakte hende diplomet. Foto: FCM Samfund
FCM Samfunds motionsprojekt Tab & Vind har været en succes i GAFFA.

GRØNBJERG: 32 damer fra den lokale idrætsklub Gaffa i Grønbjerg er over de seneste 12 uger gået til Barcelona og tilbage 10 gange, mens 10 mænd hver har taget en enkelt tur til Aleppo i Syren og hjem igen. I hvert fald, hvis man kigger på hvor langt, de har gået i motionsprojektet Tab & Vind.

- Gaffa har hængt godt i og har gjort det rigtig godt, fortæller Michael Koch, der er leder af FCM Samfund, hos FC Midtjylland, der står bag Tab & Vind.

I går sluttede det 12 uger lange projekt, som bruger fodboldfitness til at aktivere deltagere, der ellers ikke får dyrket så meget motion. Gaffa fra Grønbjerg var med for første gang og fik stablet både et dame- og et herrehold på benene, der til sammen har tabt omkring 170 kilo.

- Vi har haft 30 damer og 12 mænd med i alderen fra 17 til 72 år, fortæller Else-Marie Kokholm fra Gaffa, der har været tovholder for damerne.

Til sammen har de tabt imponerende 170 kilo på de 12 uger, som projektet har varet. En gang om ugen har de mødtes til fodboldfitness, men for at få flest mulige med blev der også arrangeret motion, der var mindre ”vildt”.

Annonce
Vinni Sanggaard kan spænde livremmen 26 centimeter ind efter 12 ugers fællesmotion og blev den, der smed flest centimeter. Foto: FCM Samfund

Flere nye ansigter

- Nogle har haft lidt skavanker som dårlige knæ, der har holdt dem hjemme, så det har været godt, at der også var noget uden en bold, som gåture, dans og styrketræning, fortæller Else-Marie Kokholm og tilføjer, at man også sørgede for at hive lidt ekstra i hinanden for at få flest mulige med.

- Jeg har set folk, som ikke har været med i foreningslivet før og har været gode til at komme. De har fået mod på det, og flere har sagt, at de vil med til gymnastik til vinter, fortæller hun med glæde.

I løbet af projektet blev deltagerne vejet en gang om ugen.

- Det kan godt være lidt svært at skulle fortælle, hvad man vejer, så det foregik anonymt med små gule lapper, fortæller Else-Marie Kokholm, der tastede tallene ind i et regneark.

Desuden var der en fælles Facebook-side, som faktisk fortsætter med hende som administrator, fordi deltagerne gerne vil fortsætte med at holde hinanden op på de gode takter.

Tabte 16,5 kilo

Forleden uddelte FCM Samfund så diplomer til deltagerne. Damerne fra Grønbjerg blev de helt store tabere med til sammen 149,6 kilo, mens mændene smed omkring 20 kilo. Den store forskel skyldes, at der var flere kvindelige deltagere, og at kvinderne tog en uge ekstra.

- I snit har kvinderne tabt 3,7 kilo, mens mændene har tabt 2 kilo. Målt i centimeter har kvinderne smidt 8,2 centimeter om livet, mens mændene har smidt 7,3 centimeter, fortæller Michael Koch fra FCM Samfund.

Kvinderne har gået i alt 23.000 kilometer mens mændene travede 8.300 kilometer.

Årets mandlige taber fra Gaffa blev i øvrigt Morten Hessellund med et vægttab på 7,6 kilo, mens Emilie H. Ahler fra Gaffa tabte ikke færre en 16,5 kilo. Hun var i øvrigt den, der tabte sig mest i hele forløbet, hvor også en idrætsforening fra Brande deltog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Annonce