Annonce
Vestjylland

Får røde tal på bundlinjen for første gang i 25 år

Ordrebogen hos Mil-Tek er svundet ind. Men der er ikke fyringer i udsigt hos virksomheden, trods udsigten til historisk underskud. Arkivfoto: Morten Stricker
Miljøfirmaet Mil-Tek i Ulfborg kigger for første gang ind i et underskud. Virksomheden vil dog gå langt for at holde på medarbejderne.

Ulfborg: “Presset” må være det rette ord. For ligesom det affald af plast, pap og polystyren, som affaldsmaskinerne fra Mil-Tek maser sammen, ligeså presset bliver virksomheden nu af corona-krisen.

Franchise-firmaets afdeling i Ulfborg så ellers efter flere år med overskud ind i et 1. kvartal af 2020, der skulle blive et af de bedre. Det blev det også - corona’en på trods. Men 2. kvartal ser mere dyster ud.

- Vi havde en del varer, der skulle ud her i marts, men fra nu af, har vi næsten intet i vores pipeline, siger direktør Kristian Skannerup, der fortæller, at ordretilgangen nu er faldet med næsten 70 procent.

I midten af marts kunne han konstatere, at den hjælpepakke til virksomhederne, som regeringen indledningsvist havde sendt ud, og hvor de ansatte skulle sendes hjem fuldtid, hvis ordningen skulle udnyttes, i første omgang ikke så ud til at kunne bruges til noget, da virksomheden stadigvæk havde brug for en bemanding - bare en begrænset en af slagsen.

- Vi ville og vil ikke ud at fyre folk. Det har været os meget magtpålæggende, siger Kristian Skannerup, der i stedet gik en anden vej.

Annonce

Egen pakke

Virksomheden lavede sin egen hjælpepakke. 32 ansatte sagde ja til at gå ind i en frivillig arbejdsfordelingsperiode, som betød, at alle frivilligt gik 20-25 procent ned i løn i 13 uger fremad og kun arbejdede i halvdelen af tiden.

Men før løsningen trådte i kraft - den 1. april - åbnede regeringen for nye fleksible muligheder, som gjorde det muligt for virksomheden at bruge en rotationsordning.

- Det er ligesom et fodboldhold, hvor der normalt er 30 mand i truppen, men kun 11 der skal spille. Så nu kan vi trække kompetencerne ind, efterhånden som der er brug for dem, siger han.

- Vi stod egentlig og skulle betale for hele gildet selv. Nu bliver vores lønbudget halveret og personalet bliver reduceret med 70 procent. Så det koster os stadigvæk - men det er en unik mulighed at kunne trække folk tilbage ind, og det giver os ilt til hjernen igen, siger han.

Fremtiden

I de 25 år virksomheden har eksisteret har den aldrig haft røde tal på bundlinjen. Men det ender man med i år.

- Lige nu koster det os en halv million at holde butikken kørende hver måned. Selv med de her tiltag, siger direktøren og tilføjer:

- Men hvis det ikke er mere end tre til fire millioner kroner i underskud, er det det værd, hvis bare jeg kan beholde mine folk. Alternativet er langt værre, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce