Navne

Får prestigefuld pris for sin forskning i menneskelig adfærd

Mette Trier Damgaard

Mette Trier Damgaard, adjunkt på Aarhus Universitet, modtager dette års Tietgenpris for "kritisk, original forskning og ikke mindst et stort engagement i samarbejder med danske myndigheder, uddannelser og NGO'er". Med prisen følger 250.000 kroner.

Ifølge priskomiteen er Mette Trier Damgaards forskning i nudging og menneskelig adfærd højaktuel, da såvel myndigheder, erhvervsliv og organisationer hele tiden forsøger at nudge eller puffe individer til at tage andre og mere hensigtsmæssige beslutninger. Her er Mette Trier Damsgaard nysgerrig på nudgingens begrænsninger.

Hun henviser til et eksempel, hvor Folkekirkens Nødhjælp med en e-mailkampagne forsøgte at nudge deres donorer til at indbetale et støttebeløb ved hjælp af påmindelser. Resultatet blev, at nok fik organisationen en del mennesker til at donere. Men en bivirkning var, at mange ellers trofaste donorer afmeldte sig e-mails fra Folkekirkens Nødhjælp. Mette Trier Damgaard har også samarbejdet med Konkurrencestyrelsen om at blive klogere på, hvordan man kan indføre reel konkurrence på danske forbrugermarkeder, hvor forbrugerne f.eks. har tendens til at holde fast i eksisterende energiselskaber, banker osv. trods liberaliseringer.

Tietgenprisen er blevet uddelt siden 1929, hvor den blev indstiftet for at markere 100-året for C.F. Tietgens fødsel. Det er foreningen DSEB (Danish Society for Education and Business), som uddeler prisen. Tietgenprisen er en af de mest prestigefyldte, danske hædersbevisninger, der uddeles til yngre forskere i Nordeuropa. Den er gennem årene givet til store talenter og personligheder. Den belønner unge forskertalenter inden for erhvervsrettet samfundsvidenskab og humaniora, der i særlig grad har opnået resultater på den internationale scene.

Mette Trier Damgaard deler årets Tietgenpris med Sebastian Felix Schwemer, erhvervs-postdoc ved Juridisk Fakultet på Københavns Universitet.

0/0
Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Navne For abonnenter

Jens Olufsen er stolt efter 25 år i spidsen for museumsforeningen

Navne

Bankdirektør med gode ben: Til hverdag holder han trit med banken - i weekenden med feltet

Navne

Karl Kristian fejrer sit debutalbum med et godt glas rom i Hvide Sande

Navne For abonnenter

En smal sag for Flemming at servere gode vine til sit jubilæum

Navne

Lokale konfirmander 17-19. maj 2019

Navne

Ny revisor

Navne

Skolen kommer i første række - trods alt