Annonce
Skjern

Får andenplads i konkurrence: Amagerskolen har samlet tusindvis af tomme dåser og flasker

Tomme dåser skal samles op. Det er 4A på Amagerskolen meget opmærksomme på. Arkivfoto: Morten Pape

SKJERN: Lige til det sidste blev der kæmpet, men selv om der blev samlet hele 32.4280 stykker tomme dåser og flasker hos 4A på Amagerskolen i Skjern, var det ikke nok til at få førstepræmien i konkurrencen Årets Panthelte. Den gik til Resen Friskole, der samlede godt 6000 stykker mere. Til gengæld kan 4A nu glæde sig over en andenplads og over at være gode til at tænke på naturen. Sidste år vandt den daværende 4A på Amagerskolen den landsdækkende konkurrence.

Det er Dansk Retursystem, som står bag konkurrencen, og i løbet af en uge har eleverne skullet lære om genanvendelse og klima. I den uge har de også samlet flasker og dåser ind, og løbende har der været et barometer, hvor man kunne følge med i, hvilke skoler, der samlede flest ind. Her har Amagerskolen ligget i toppen. Dansk Retursystem oplever en stigende interesse fra børn og unges side for klima og miljø, og har derfor udarbejdet konkurrencen og tilhørende undervisningsmateriale.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce