Annonce
Erhverv

Få tilskud til at gøre din bolig klimavenlig

Forud for ansøgningen om energitilskud skal man måske have en autoriseret energirådgiver ud og udfærdige en energirapport med et energimærke. Arkivfoto: Mads Jensen
Energistyrelsens nye tilskudspulje er på 675 mio. kr. til energirenoveringer. I Ringkøbing-Skjern Kommune anbefaler energisekretariatet, at husejere gør sig klar til at søge.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: 2.255. Så mange oliefyr opvarmer stadig husene i Ringkøbing-Skjern Kommune, der ellers i 2008 vedtog en grøn energistrategi.

Også på statsligt plan arbejdes der for at udfase oliefyr. Blandt andet derfor åbner Energistyrelsen snart for en tilskudspulje på 675 mio. kroner.


Der er mange tilskudskroner at hente til udskiftning af et gammelt oliefyr. Så det er måske nu man skal skifte til fjernvarme eller varmepumpe.

Henning Donslund


- Der er mange tilskudskroner at hente til udskiftning af et gammelt oliefyr. Så det er måske nu man skal skifte til fjernvarme eller varmepumpe, siger Henning Donslund, specialkonsulent i Energisekretariatet i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce

Fordele for økonomi og klima

Tilskuddet kan søges til en lang række boligforbedringer i helårsboliger, der sparer energi.

- Samtidig har man udsigt til en lavere varmeregning, ligesom man forbedrer sit indeklima og gør en positiv forskel for klimaet, tilføjer han.

Henning Donslund minder om, at der ikke gives statsligt tilskud til energirenoveringer, der allerede er påbegyndt.

- Man må gerne indhente tilbud, men ikke have en aftale med en håndværker, forklarer han og opfordrer til, at man læser vejledningen til tilskudspuljen godt igennem, før man ansøger.

Vejledningen findes på Energistyrelsens hjemmeside på sparenergi.dk/forbruger/boligen/tilskud

Annonce

Gå i gang nu

Energirenoveringstilskuddet er skattefrit for private boligejere, og på Energistyrelsens hjemmeside oplyses det, at der åbnes for ansøgninger "i første kvartal af 2021".

Alligevel anbefaler kommunens Energisekretariat, at man hurtigst muligt får set på mulighederne:

- Pengene uddeles efter først-til-mølle-princippet, og for at være kvalificeret til at søge puljen skal ens bolig have et gyldigt energimærke. Det betyder, at man forud for ansøgningen skal have en autoriseret energirådgiver ud og udfærdige en energirapport, forklarer Henning Donslund.

Søger man kun Energistyrelsens pulje om tilskud til at erstatte sin nuværende varmekilde med en varmepumpe, behøver man dog ikke fremvise et energimærke på boligen.

Også fra kommunens landdistriktskoordinator, Lotte Finnerup, lyder der en opfordring til at man som husejer får undersøgt mulighederne for at søge Energistyrelsens energirenoveringspulje:

- Energimærket er godt at have, hvis man overvejer at sælge, eller hvis man skal låne penge i banken til renoveringen. Og energistyrelsens penge kan ligeså godt gøre gavn her, siger Lotte Finnerup

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Et tankevækkende advarselsskud for boven

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Vandsporten bandt Jakob Sally til Vestjylland - nu kunne han ikke drømme om at flytte

Annonce