Annonce
Ringkøbing

Få styr på hvilke svampe, du skal plukke, og hvilke du skal gå langt udenom

Sabine Jensen. PR foto

Hoverdal: Der findes over 6000 svampearter i Danmark, men det er kun et par håndfulde af dem, der er spiselige.

Fredag 13. september kan man blive klogere på, hvilke af dem, man trygt kan plukke, og måske endnu vigtigere, hvilke af dem man skal gå i en stor bue udenom, hvis man selv begiver sig ud med kurv og svampekniv.

Naturvejleder ved Ringkøbing-Skjern Museum Sabine Jensen går i spidsen for en svampetur i Hoverdal Plantage. Først får man en introduktion til emnet, og derefter går man ud i små grupper og samler svampe. Derefter bliver der kigget nærmere på indholdet af de forskellige svampekurve, og man kan få tips til, hvordan man kan tilberede dem, der kan spises.

- Og selvom der ikke garanteres for fyldte kurve, så garanteres der for en dejlig tur i skoven, lover Sabine Jensen i pressemeddelelsen.

Det er fredag 13. september fra klokken 15.00 til 17.30. Mødestedet er parkeringspladsen på Præstevej i Hoverdal Plantage, Spjald. Prisen afhænger af, om man er barn eller voksen. Man kan melde sig til på 6086 4219 senest 12. september. /cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Fælles opråb fra fire rektorer: Elever arbejder alt for meget

Annonce