Videbæk

Få hele pakken: Nyt tilbud til mor og barn i Videbæk

Tina Risbjerg (midten) starter nyt tilbud op til mødre og babyer i Videbæk. Foto: LVH-Foto.

Videbæk: Hjemme ved Tina Risbjerg står lokalerne klar. Hun har fået lavet om hjemme ved sig selv, så nu er der plads til hjemmeundervisning med et tilhørende køkken.

Der mangler kun mødrene og børnene.

- Der er altid kaffe og te på kanden, og her er rigtig hyggeligt, siger hun.

Tina Risbjerg er både uddannet jordemor, kostvejleder, ammevejleder og sensekonsulent. Sense er ifølge sensekost.dk "ikke en kur, men derimod en livsstil, der passer til alle mennesker".

Hun har de to virksomheder Sund i Vest og Barselstid.

Fysioterapeut Charlotte Skaarup (til venstre) er Tina Risbjergs nye samarbejdspartner. Foto: LVH-Foto.

Barselsstuen

Barseltid er en konsulentvirksomhed, hvor Tina Risbjerg tilbyder forskellige ydelser i kraft af sin uddannelse som ammevejleder.

Hun har nu fået Charlotte Skaarup som samarbejdspartner på et tilbud, som de kalder barselsstuen.

Charlotte Skaarup er uddannet fysioterapeut og kostvejleder, og derfor bliver barselsstuen et tilbud med "hele pakken".

- Jeg vil gerne give mødre et sted, de kan mødes og snakke med andre kvinder og deres børn om det, der fylder. Samtidig kan de få undervisning og vejledning, og vi kan hjælpe dem med at løse nogle ting som amning og mavekneb, siger hun og fortsætter:

- Vi bor i Videbæk, så vi skal til Herning eller længere væk for at kunne få de ting her, så jeg vil gerne give dem stedet, hvor de kan være og få det hele samlet. Så kan de få flere ting i samme pakke, og så er de fri for at køre flere steder hen.

Tilrettelagt forløb

Barselsstuen er et forløb, der foregår over fem onsdage. Udover undervisning og vejledning består tilbuddet bland andet af babymassage, afspænding til mor og kendskab til zoneterapi-punkter hos baby, der kan afhjælpe kolik, mavekneb og refluks.

- Vi kommer til at planlægge hvert forløb efter, hvem vi har på holdet. Emner, tema og hvad der fylder den enkelte dag, kan variere fra hold til hold, siger Tina Risbjerg og fortsætter:

- De synes selv, der sker rigtig meget med deres krop, og det kan være svært at få noget ordentligt at spise, når det også skal være hurtigt og nemt, fordi man er sammen med sin baby. Her får de mulighed for at udveksle erfaringer og samtidig få undervisning i at spise godt, så man får mere energi og kan producere mælk. Der kan også være en mor, der gerne vil fuldtidsamme, men også gerne smide et par kilo. Så underviser vi dem i sund og varierende kost, og hvad der kan være en fordel at spise.

0/0
Danmark

Danmarks billigste hus solgt i løbet af et døgn

Videbæk

350 gymnaster på gulvet i hallen

Videbæk

Seniordamer fra Videbæk på tur til markant virksomhed

Videbæk

Agilia udvider med 2600 kvm

Videbæk

Babyer synger med de gamle

Videbæk

Konservative inviterer til debat

Videbæk

Sej 4. klasse optager vindervideo

Videbæk

Kulturhuset i Spjald er godt kørende

112

To bilister kørte sammen ved Videbæk