Annonce
Debat

Få de bæredygtige ideer op at flyve

Smedevirksomheden VM Tarm har indgået et bæredygtigt samarbejde med Skjern Tekniske Skole. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce

Læserbrev: Der mangler ikke udfordringer på ledelsesgangene i midt-og vestjyske virksomheder i disse måneder. Økonomisk krise i kølvandet på corona, mangel på kvalificeret arbejdskraft, usikkerhed på eksportmarkederne og truende klimaforandringer er blot nogle af de emner, som erhvervsledere skal forholde sig til.

Midt i en vanskelig tid er vi nødt til at tænke nyt og bæredygtigt. Det er der mange gode grunde til at gøre, ikke kun etiske, men også forretningsmæssige. Undersøgelser peger på, at de mest bæredygtige virksomheder vil stå stærkest i fremtidens internationale konkurrence.

Både kunder og unge talenter styrer i højere og højere grad mod virksomheder, der arbejder målrettet med bæredygtighed. For eksempel svarer flere end hver tredje erhvervsleder, at de oplever, at kunderne efterspørger en klar klimaprofil hos virksomheden. Det viser en spørgeundersøgelse blandt flere end 2000 ledere.


Undersøgelser peger på, at de mest bæredygtige virksomheder vil stå stærkest i fremtidens internationale konkurrence.


Af samme undersøgelse fremgår det, at hver syvende leder oplever, at jobansøgere lægger vægt på, at den virksomhed, de er ansat i, har en bæredygtig profil. Det gælder især de unge, og derfor må vi forvente, at tendensen tager til de kommende år. Samtidig viser undersøgelser, at virksomheder med en klar bæredygtig profil er bedre til at fastholde de unge ledere. Det bør cheferne på virksomheder i Vestjylland skrive sig bag øret.

Det er værd at huske på, at for bare seks måneder siden var der skarp konkurrence mellem virksomhederne om talenter med den rigtige uddannelse, og sådan bliver det formentlig og forhåbentlig igen i løbet af nogle få år.

Heldigvis er danske virksomhedsledere exceptionelt gode til tænke nyt og udvikle deres forretning i en bæredygtig retning. Det gælder både på klimaområdet og på det sociale område. Det har mange vestjyske virksomheder bevist. Blandt dem er smedevirksomheden VM Tarm, der har indgået et bæredygtigt samarbejde med Skjern Tekniske Skole. VM Tarm har indgået en aftale om, at skolen køber virksomhedens stål- aluminiumsrester til samme pris, som skrothandleren tilbyder. Det er både god genbrug, og samtidig bidrager virksomheden til at styrke kvaliteten i de lokale erhvervsuddannelser, som virksomheden selv kan rekruttere medarbejdere fra i fremtiden.

Den slags initiativer kan vise sig at blive guld værd i en fremtid, hvor der bliver rift om kvikke unge med hænderne skruet rigtigt på. Allerede i 2025 risikerer vi at mangle op til 70.000 faglærte på de danske virksomheder. Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Derfor kan det næsten kun gå for langsomt med at sætte de bæredygtige ideer i søen. Det kan meget vel vise sig at blive en god investering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Debat

Problemulve har helt frit spil blandt husdyr

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce