Annonce
Videbæk

Eventyr venter forude: 125 sportsfolk skal kæmpe sig gennem den vestjyske natur på land og i vand

Henrik Juhl arrangerer Videbæk Adventures, der har 10 års jubilæum i år. Starten går fredag aften, og der venter deltagerne en spændende rute. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Ruten er hemmelig for de 42 hold, indtil starten går i den tiende udgave af Videbæk Adventures.
Annonce

VIDEBÆK: Svedige, trætte og møgbeskidte folk vil komme i en lind strøm til Videbæk Idræts- & Fritidscenter lørdag eftermiddag. De, der har været længst tid undervejs, har tilbagelagt 150 kilometer i den vestjyske natur siden fredag aften, mens andre har været af sted et døgns tid og de resterende nogle timer.

Samtlige 125, hvis alle altså når i mål, er deltagere i det årlige Videbæk Adventures, som holdes for tiende gang i år. Adventure-løbet består af tre forskellige klasser.

- Vores master er i år lidt længere, end den plejer at være, mens de to andre ruter er lidt kortere, fortæller Henrik Juhl, der udover at være centerleder ved Videbæk Idræts- & Fritidscenter også er stifter af Videbæk Adventures & Multisport, der arrangerer det udvidede orienteringsløb.

Ved et tidligere adventurerace i Videbæk skulle deltagerne rapelle ned i en grusgrav. Deltagerne ved først, hvad der venter dem, når ruten går i gang. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Annonce

Hemmelig rute

Han dyrker selv adventurerace, der kombinerer flere forskellige sportsgrene såsom løb, cykling, sejlads, klatring og så videre. Derfor startede han for 10 år siden løbet i Videbæk, der sender deltagerne ud i den vestjyske natur, hvor de skal finde poster og undervejs forcere flere udfordringer.

Præcis hvad årets 125 deltagere, der er fordelt på 42 hold, skal igennem er hemmeligt, indtil de begynder på ruten.

- Ruten begynder i Videbæk, men det er også det eneste, de ved, fortæller Henrik Juhl.

Han trækker ikke i løbeskoene ved sit eget løb. Det vil være snyd, for han kender ruten, og så har han i øvrigt et større stykke logistikarbejde foran sig under løbet.

- Vi skal sørge for at levere cykler og andet udstyr til deltagerne undervejs, forklarer han.

Annonce

Lokalt hold er med

Faktisk er det en mere udfordrende opgave at arrangere løbet end at deltage.

- Når jeg står op fredag morgen, kommer jeg først i seng igen lørdag aften, fortæller han.

Årets deltagere kommer fra hele landet, ligesom der er et enkelt hold fra Norge med. Videbæk leverer også et hold, nemlig Team 6920, som er med på mellemdistancen, der begynder kl. 04. natten til lørdag. Masterruten går i gang fredag ved midnatstid, mens den korte rute begynder lørdag formiddag.

Videbæk Adventures er en del af Danish Adventure Race Unions (DARU) Cup og er det sidste løb i årets afdeling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce