Annonce
Sport

Europas klubber slog transferrekord i sommervinduet

Alberto Lingria/Reuters
Klubberne i Champions League og Europa League brugte 30 milliarder kroner på spillere i transfervinduet.

Europas fodboldklubber brugte flere penge end nogensinde på spillere hen over sommeren, da profiler som Eden Hazard, Antoine Griezmann og Matthijs de Ligt fik nye arbejdsgivere.

Det skriver Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), som torsdag har udgivet en rapport om klubbernes aktiviteter i det netop overståede transfervindue.

Beløbet i år overgår den tidligere rekordsommer i 2017 med 19 procent. Sammenlignet med sidste år er 2019-summen 29 procent større.

De 80 klubber, der har nået gruppespillet i Champions League og Europa League i denne sæson, stod bag mere end halvdelen af transferudgifterne på globalt plan.

De 32 Champions League- og 48 Europa League-klubber brugte tilsammen 3,98 milliarder euro svarende til cirka 30 milliarder danske kroner. Og hele 43 procent af klubberne slog deres egen transferrekorder.

Samtidig modtog de samlet 3,72 milliarder euro - knap 28 milliarder kroner.

70 procent af pengene er brugt på forsvarsspillere og angribere og næsten halvdelen af den samlede sum på spillere mellem 21 og 24 år.

Blot syv procent af pengene blev kastet efter spillere på over 28 år.

Uefas rapport inkluderer ikke de honorarer, som spillernes agenter har modtaget som led i handlerne.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

800.000 kroner i spil: Musikskolechef er i tvivl om mulighed for tilbagebetaling

Annonce