Annonce
Sport

Europas golfkvinder slår USA efter stærk slutspurt

Russell Cheyne/Reuters
USA manglede blot et halvt point for at genvinde Solheim Cup, men Europa fik stødt amerikanerne af tronen.

Europas bedste kvindelige golfspillere slog søndag USA i golfdysten Solheim Cup efter en imponerende slutspurt.

Europæerne vandt duellen mod USA's forsvarende mestre på Glenagles-banen i Skotland med 14,5-13,5.

Stillingen var helt lige inden søndagens 12 singler, hvor amerikanerne til sidst så ud til at tage sejren.

Nelly Korda bragte USA foran med 12-11, da hun slog Caroline Masson, og føringen blev kort efter udbygget til 13,5-11,5, da Lizette Salas slog Europas Anne Van Dam.

Nu manglede amerikanerne blot et halvt point for at genvinde titlen, da den forsvarende mester kan nøjes med 14 af de 28 point, der bliver kæmpet om i Solheim Cup.

Udfordreren skal have minimum 14,5 point for at støde mesteren af tronen.

Svenske Anna Nordqvist sørgede for at holde liv i håbet om en europæisk sejr, da hun reducerede til 12,5-13,5 ved at slå Morgan Pressel.

Engelske Bronte Law udlignede til 13,5-13,5 ved at slå USA's Ally McDonald, og nu kunne alt ske.

Efter sejre til USA i de to seneste udgaver af Solheim Cup i 2015 og 2017 tog norske Suzann Pettersen trofæet tilbage til Europa, da hun i dagens sidste single slog USA's Marina Alex med et enkelt slag.

Solheim bliver afholdt hvert andet år og kvindernes pendant til Ryder Cup på herresiden.

Der var ingen danskere med på Europas hold i dette års udgave af turneringen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce