Annonce
Ringkøbing

Europæisk Gastronomiregion støtter nyskabende madprojekt i Ringkøbing

Naturkraft i Ringkøbing modtager støtte til at visualisere den CO2-udledning, der er forbundet med maden, der serveres i Naturkraft. PR foto
Naturkraft i Ringkøbing modtager støtte til at visualisere den CO2-udledning, der er forbundet med maden, der serveres i oplevelsesarena Naturkraft.

Ringkøbing: Europæisk Gastronomiregion støtter igen tre nyskabende projekter. Det ene er i Ringkøbing. Her sættes fokus på det CO2-aftryk som danskernes madvalg sætter.

De tre projekter støttes samlet med 50.000 kroner.

Naturkraft i Ringkøbing modtager støtte til at visualisere den CO2-udledning, der er forbundet med maden, der serveres i Naturkraft. Naturkraft er en oplevelsesarena under opførsel i Ringkøbing, der har til formål at synliggøre naturens kræfter og menneskets samspil med naturen for derved at danne grobund for en mere bæredygtig levevis, lokalt og globalt.

- Med støtten kan vi for alvor sætte gang i udviklingen af vores idé om at synliggøre, hvilken rolle maden spiller i CO2-udledningen. Vi håber, at det kan inspirere og sætte tanker i gang hos gæsterne, fortæller Maria Kjærgaard, bæredygtighedsudvikler ved Naturkraft i en pressemeddelelse.

Annonce

Håndsrækning

- I Region Midtjylland er der en høj koncentration af ildsjæle, iværksættere, kreativitet og lyst til at skabe. Mikropuljen er en håndsrækning til de iværksættere, der formår at skabe store oplevelser for små penge, fortæller Pelle Øby Andersen, der er direktør for Food Organisation of Denmark (FOOD), der fungerer som sekretariat for Europæisk Gastronomiregion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Læserbrev

Åbent brev til byrådet: Tag hensyn til handicappede og bevar Jobcenter og Borgerservice i midtbyen

Læserbrev: Kære politikere, Når I tirsdag tager hul på den videre beslutningsproces vedrørende Innovest II, vil vi i Danske Handicaporganisationer gerne pege på, at en udflytning af Borgerservice og Jobcenter eller andre offentlige serviceorganer til Innovest er uhensigtsmæssig for mange persongrupper – ikke mindst personer med nedsat førlighed. Hvis der sker en flytning, langt væk fra rutebilsstationen og banegården, vil det således være ganske svært for mange at deltage i møder hos de to serviceorganer. I dag går der dog nogle busser til Skolebyen, men disse er naturligvis prioriteret efter skolens time-skema. Og skulle man, som person med funktionsnedsættelse, endelig komme helt ud i den ende af Skjern by, ligger Ringvejen som den næste store forhindring. At krydse ringvejen er særdeles farligt, hvis bevægeapparatet ikke er som en ung sportsudøvers. Langt de fleste personer med et handicap, vil meget gerne have et tilknytningsforhold til arbejdsmarkedet, men det bliver meget sværere, og for nogen umuligt, at deltage i møder på Innovest II, hvis man er tvunget til at benytte offentlige transportmidler og så dernæst skal bevæge sig den, iflg. Google Maps, lange tur på cirka 2 km til Innovest. Så kære politikere – tag hensyn til mobiliteten for personer med bevægelseshandicap og bevar servicefunktionerne i Skjern midtby.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce