Annonce
Debat

EU-valget betyder noget for din arbejdsplads

Annonce

EU-valg: Meget er sket, siden Danmark blev medlem af EU for over 40 år siden. I tidens løb har EU-samarbejdet udviklet sig både i bredden og i dybden med flere lande og flere politikområder, der har haft afgørende betydning for Danmarks og Europas udvikling. Siden det seneste Europa-Parlamentsvalg i 2014, har EU-debatten omhandlet emner som migration, klimaforandringer, terror og cybertrusler. Det har sat det europæiske fællesskab på prøve, men samtidig står det lysende klart, at intet land kan løse disse udfordringer alene.

Det er derfor vigtigt, at vi står sammen. Og derfor har vi to klare opfordringer til de danske vælgere: Husk at stemme for et EU, der samler og samarbejder om fælles løsninger. Husk også at stemme for et EU, der prioriterer samhandel og fri bevægelighed baseret på fælles regler og standarder. Det er helt afgørende for danske virksomheder og deres medarbejdere. I dag er virksomheder og forbrugere i EU danske virksomheders vigtigste kunder. Mere end 60 pct. af vores eksport går til lande i det indre marked. 550.000 arbejdspladser er direkte knyttet til eksport i nærmarkederne. Godt 22 pct. af de arbejdspladser ligger i Region Midtjylland - og lige så mange ligger i Region Syddanmark. Måske er en af dem din, din ægtefælles eller din familie og venners arbejdsplads.

Virksomhederne er dog ikke kun Danmarks og EU’s vækstmotorer og leverandører af job i Danmark. De er også leverandører af løsninger på nogle af de mest presserende problemer, som de kommende EU-parlamentarikere skal håndtere. Dansk energi- og miljøteknologi er f.eks. vigtige, hvis vi skal løse klima- og miljøudfordringerne. Og en ambitiøs politik i EU vil skabe nye markedsmuligheder for danske virksomheder, som dermed kan fastholde og skabe nye job i Danmark.

Derfor har lønmodtagerne i Dansk Metal og arbejdsgiverne i DI i fællesskab inviteret de danske EU-spidskandidater til debat i fabrikshallen på Vestas i Ringkøbing. Hvis EU skal kunne løse nogle af de udfordringer, som vi står over for i øjeblikket, er det afgørende, at vi debatterer, hvor vores EU-politikere skal tage fat. En af de vigtigste opgaver er at skabe gode konkurrencevilkår for vores virksomheder – både når vi handler i Europa, og når vi sælger vores varer og ideer til resten af verden. Det er ikke kun afgørende for de internationale virksomheder, der er dygtige til at eksportere dansk energiteknologi eller fødevarer. Det er også afgørende for den store underskov af små- og mellemstore virksomheder, der som leverandører af produkter og services til de store eksportindustrier, også nyder godt af, at EU-samarbejdet baner vejen til nye markeder og kunder. Et nært og stærkt EU, der kan skabe et stærkt marked i Europa og som kan matche de store globale spillere i verden, er med andre ord med til at sikre arbejdspladser, vækst og velfærd i Danmark.

EU-samarbejdet er ikke perfekt. EU’s politiske løsninger er ikke altid perfekte. Det ændrer dog ikke på, at Danmark er et af de lande, der har vundet allermest ved at være en del af EU-samarbejdet. Det skyldes blandt andet at danske virksomheder og deres medarbejdere har formået at udnytte EU-samarbejdets mange muligheder – og det skal de blive ved med.

Claus Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbolds mandskab er i modvind og hårdt ramt mentalt: Her er formand Carsten Thygesens svar på 10 skarpe spørgsmål om krisen

Skjern For abonnenter

Vi vil ikke have solcelleanlæg: Naboer på Ledingvej afviser at være blevet hørt om deres holdning til 66 hektar solpark

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce