Annonce
Debat

EU-fjeren og de fem høns: Klarhed fremmer forståelsen

Poul Osmundsen.
Annonce

Først den gode nyhed: Intet tyder på, at EU har tænkt sig at gribe ind i vestjyske jægeres og lystfiskeres rettigheder.

Som det fremgår af en artikel i Dagbladet onsdag, er det en fjer, der er blevet til fem høns, når et EU-notat har fremkaldt frygt for, at jagt og lystfiskeri i beskyttede naturområder vil blive sidestillet med mine- og skovdrift og dermed ikke være i overenstemmelse med den grad af beskyttelse, områderne er underkastet.

Stina Soewarta, EU Kommissionens repræsentant i Danmark, fastslår i alt fald over for Dagbladet, at hun "lover", at reglerne på jagt- og fiskeriområdet også fremover skal vedtages af Miljøministeriet i Danmark og ikke i EU.

Angiveligt er notatet et oplæg til en diskussion i medlemslandene om, hvordan EU's biiodiversitetsstrategi skal føres ud i livet. Den skal ende med, at 30 procent af landjorden i EU i 2030 skal være beskyttet, og af disse 30 procent skal 10 procent være særligt beskyttet.

Stina Soewarta indrømmer, at det "lyder lidt voldsomt", når jagt og lystfiskeri nævnes i samme sætning som mine- og skovdrift - og det har hun fuldstændig ret i.


Ikke alt, der kommer fra EU er lige fornuftigt, men meget er faktisk.


Ikke alt, der kommer fra EU, er lige fornuftigt, men meget er faktisk, og at vi i samarbejde med vore europæiske naboer og genboer prøver at beskytte vort kontinents truede biodiversitet, er der næppe mange, der kan have noget imod - mindst af alle da  jægere, lystfiskere og andre, der færdes i naturen. I i Danmark indgår de i forvejen i stort omfang som positive bidragydere til beskyttelsen af naturen og biodiversiteten.

Den dårlige nyhed er, at den type frygt i forhold til EU, som notatet har udløst, i høj grad skyldes EU's elendige evner til forståelig kommunikation. Gennem årene har vi set utallige tilfælde. EU-stof kan rigtignok være svært, men med nogle ganske få greb kunne forvirringen fjernes:

Vær bedre til at forklare, hvad målsætningen med udspillene er, hvad de betyder, i hvilket omfang, nationale myndigheder fortolker og bestemmer - og ikke mindst: Hvad er tidsforløbet? Hvornår forventes dette at blive officiel EU-politik?

Klarhed fremmer forståelsen!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Feriehusudlejere ser frem til flere danskere - men glæder sig til de stabile tyskere

Annonce