Annonce
Videbæk

Etagehuse på vej i Videbæk: Plads til tre-etagers byggeri i nyt boligområde

Det er for dette område ved Høgevej og Højsagervej i det vestlige Videbæk, at der nu udarbejdes en lokalplan. Google Kort.
Teknik- og miljøudvalget har sagt ja til udarbejdelse af lokalplan for et nyt boligområde ved Højsagervej og Høgevej i Videbæk.

VIDEBÆK: To treetagers etagehuse på op til 12 meters højde bliver en mulighed, når det kommende nye boligområde ved Højsagervej og Høgevej i de kommende år skal udvikles.

Husene skal ligge i det nordøstlige hjørne af udstykningsområdet og det er kommunens opfattelse, at huse på tre etager kan indpasses i området, og at omkringliggende boliger ikke påvirkes væsentligt af de forholdsvis høje huse.

Det er entreprenørvirksomheden Hansen & Larsen, der tidligere i år ansøgte kommunen om udarbejdelse af et plangrundlag for et boligområde i forlængelse af det eksisterende boligområde ved ved Høgevej/Ternevej.

Byrådet har tidligere igangsat planlægningen for området, der har været i foroffentlighedsfase, hvor borgere, foreninger og andre har kunnet komme med ideer og forslag til planlægningen.

Under denne fase er der blandt andet kommet ønsker om grønne kiler mellem de enkelte boligveje, ønske om bevaring af plantebælter mod nord og ønske om en byggehøjde på højst én etage i et delområde. Desuden er der udtrykt bekymring for en mulig øget trafikbelastning af Højsagervej eller Høgevej.

Teknik- og miljøudvalget indstiller, at et område, der i kommuneplanen - den helt overordende plan for kommunens udvikling - er udlagt til grønt område, ændres til et boligområde med høj andel opholdsareal på mindst 32 procent, hvor der arbejdes med brede grønne kiler.

For at mindske trafikbelastningen, skal områdets vejbetjening ske af både Højsagervej og Høgevej, hvilket fordeler trafikken og belastningen af eksisterende boligområder.

I øvrigt varierer boligbyggeriet fra de treetagers bygninger til tæt-lavt og lavt byggeri.

Der udlægges et område til både bolig- og offentlige formål på 5000 kvadratmeter i det nordøstlige hjørne af lokalplanen. Har kommunen ikke udnyttet området til offentlige formål inden fem år, har ansøgeren mulighed for at udnytte arealet til opførelse af tæt-lav bebyggelse i op til to etager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce