Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ét tilfælde på tre år: Forventer få stop af børnecheck, når skolebørn har ulovligt fravær

Loven om træk i børnechecken får næppe den store betydning for forældre i Ringkøbing-Skjern, lyder vurderingen. Tegning: Nex
Ny lov betyder, at kommunen fra denne sommer skal stoppe børnepengene, hvis en folkeskoleelev har mere end 15 procent ulovligt fravær i løbet af et kvartal. Udvalgsformand regner dog ikke med, at loven giver problemer i Ringkøbing-Skjern.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Folkeskolerne i Ringkøbing-Skjern har længe haft fokus på bekymrende fravær.

Derfor frygter formand for børne- og familieudvalget Trine Ørskov (S) ikke, at mange forældre står til at miste børnechecken, fordi deres børn ulovligt bliver væk fra skolen.

- Forvaltningen er gået tre år tilbage for at undersøge hvor mange, der ville blive trukket i børne- og ungeydelse. Og der har kun været ét tilfælde. Så vi har ikke en forventning om, at det er en lov, der kommer til at tage meget tid til at administrere, fastslår hun.

Den nye lov trådte i kraft i august og betyder, at folkeskolerne skal sende en underretning til kommunen, hvis en elev har mere end 15 procent ulovligt fravær i løbet af et kvartal.

Målet med loven er at ramme forældre på pengepungen, hvis deres børn pjækker eller tager på lange rejser uden skolens tilladelse. Loven, der blev indført af den tidligere regeringen som en del af strategien mod parallelsamfund, betyder, at børnepengene kan stoppes det følgende kvartal.

Helt lavpraktisk er det besluttet, at skolerne i Ringkøbing-Skjern skal indberette ulovlig fravær til socialrådgivningen. Men der er altså intet, der tyder på, at det kommer til at ske særligt ofte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

25 år på Troldhede Mejeri

Annonce