Annonce
Vestjylland

Ét stik skal være nok for at holde ferie uden karantæne: Nyt forslag skal få flere turister over grænsen

Som reglerne er lige nu, kan indrejsende turister fra orange lande kun undgå isolation, hvis de er færdigvaccinerede. Indrejsende fra gule lande behøver ikke gå i isolation. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Har man som turist modtaget bare det første stik med en coronavaccine, bør man fritages kravet om ti dages karantæne efter indrejse til Danmark. Det mener Venstre i et nyt forslag, efter en lignende ordning tidligere på ugen blev aftalt for det danske coronapas.

Turisme: Natten til tirsdag blev der indgået en aftale i Folketinget, som blandt mange andre ting betyder, at allerede første stik med en corona-vaccine fra fredag den 21. maj vil blive gyldig som dokumentation for coronapas.

Det skal også omfatte udenlandske turister, foreslår folketingsmedlem for Venstre Ulla Tørnæs.

I dag er reglerne sådan, at udenlandske turister kan rejse ind i Danmark uden at komme i isolation, hvis de kommer fra gule EU- eller Schengenlande. Indrejsende fra orange lande skal derimod i isolation i ti dage, medmindre de er færdigvaccinerede.

Annonce

Det ønsker V-politikeren altså nu ændret, så indrejsende fra orange lande kan undgå at gå i karantæne, selv hvis de kun har fået første vaccinestik.

- Jeg hører fra branchen, at det lige præcis er kravet om karantæne, som gør, at turisterne vender om i døren og siger, at de ikke vil leje et dansk sommerhus og sidde ti dage i isolation, siger Ulla Tørnæs.

Minister arbejder på afklaring

Hun medgiver, at mange turister nok alligevel vil vente, til de har modtaget andet vaccinestik, og at det ikke løser alle udfordringer i turistbranchen.

- Men det her er bare en mulighed, som jeg ser, for at give en tiltrængt hånd til en hårdt presset branche, siger hun.

Forslaget er bragt op over for Justitsministeriet, ligesom det vil blive givet videre til Folketingets epidemiudvalg. Ifølge justitsminister Nick Hækkerup (S) bliver der kigget på det.

"Det er et relevant spørgsmål, som Ulla Tørnæs rejser, og regeringen arbejder netop nu på en nærmere afklaring heraf", skriver han i et mailsvar til avisen.

Annonce

EU-coronapas

Aftalen fra tidligere på ugen om, at et enkelt vaccinestik altså bliver gyldig dokumentation som coronapas for danskere, kommer kun til at være midlertidig for at sikre, at det ikke får folk til at droppe stik nummer to.

På samme måde ser Ulla Tørnæs også sit eget forslag som midlertidigt, da der efter planen bliver implementeret et EU-coronapas i slutningen af juni.

- Det er for at give mulighed for, at turistbranchen fra nu og frem til 26. juni kan byde velkommen til tyske turister, som banker på men som ikke ved, hvilke forhold de kommer til, siger hun.

- Der er lang tid til 26. juni, så der kan nå at komme mange tyske turister, som gerne vil til Danmark, mener hun.


Jeg hører fra branchen, at det lige præcis er kravet om karantæne, som gør, at turisterne vender om i døren og siger, at de ikke vil leje et dansk sommerhus og sidde ti dage i isolation.

Ulla Tørnæs, folketingsmedlem for Venstre


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Annonce