Annonce
Læserbrev

Et spinkelt håb

Annonce

Læserbrev: Søren Elbæk lader til at indeholde to meget modsatrettede holdninger til hvad der er ret og rimeligt.

I sagen om den nye el-forbindelse der kommer til at gå 50 meter fra skellet til tjenesteboligen på Laugesens Have hvor Privat-Søren bor og arbejder udtaler han: Citat start ”Det er klart, at så stort anlægsprojekt få meter fra skel ikke er uden betydning” og ”Vi må vurdere, om det påvirker den æstetiske oplevelse af kursuscentret og påvirker udlejningsmulighederne”. Citat slut. Samtidig forventer Privat-Søren at Energinet vil ekspropriere tjenesteboligen.

På det kaotiske byrådsmøde den 21. maj i år hvor et flertal i byrådet gav tilladelse til at opføre et stort anlægsprojekt i form af højhuse mindre end 2,5 meter fra skel til nabo udtalte Politiker-Søren at det var uden betydning, det var bare hvad man måtte kunne forvente. (På trods af at al tidligere planlægning modsagde det!) Spørgsmålet om ejendomsværdi forringelse og om hvorvidt kommunen kunne være behjælpelig med at få foretaget en vurdering havde Politiker-Søren kun et ligegyldigt skuldertræk tilovers for. Det kunne ikke være kommunens problem, mente han og de berørte naboer kunne jo bare anlægge et civilt søgsmål hvis de fandt det umagen værd.

Nu vil det sikkert vælte ind med indvendinger om hvor vidt forskellige de to sager er og at de slet ikke kan sammenlignes. Og det kan der måske være noget om. Og så alligevel… Det kan tjene som et lysende eksempel på hvordan samme person reagerer forskelligt alt efter om personen selv er involveret i beslutningen eller det bliver trukket ned over hovedet på ham.

Det er derfor mit spinkle, men desværre nok urealistiske, håb at vores politikere fremover vil tage sig tid til lidt selvransagelse når der skal planlægges ”store anlægsprojekter”. At de bare et øjeblik vil tænke over hvordan de selv ville reagere hvis det var dem der blev udsat for det de er ved at planlægge. Som vi tydeligt herover kan se, er der stor forskel på opfattelsen af et projekt, om man er den der påfører andre gener eller man er den der bliver generet.

Politikerne er trods alt valgt til at repræsentere, ikke bare investorernes interesser, men alle kommunens borgere!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Udsigt til coronabenspænd: Fjelstervang vil overvære det sidste slag om skolerne

Annonce