Annonce
Debat

Et skud digital næring til ligestillingen

Læserbrev: Et enigt Folketing har besluttet, at den offentlige sektor skal sende Digital Post om fælles børn til begge forældre. Lyder det lige så kedeligt som rudekuverter? Måske, og det fik da også kun beskeden omtale i medierne. Men det er faktisk en vaskeægte god nyhed for børn og forældre og for ligestillingen i Danmark.

I dag er det typisk moderen, der kan være sikker på at modtage posten fra det offentlige om junior, og derfor modtager vigtige informationer om barnets lægeundersøgelse, vaccinationer, tandlæge og den slags.

Det går selvfølgelig ikke i 2021, hvor fædre i stigende grad tager medansvar og forældreorlov, og i det hele taget kaster sig over mange af de driftsopgaver, der følger med de kære små. Den slags oplysninger skal begge forældre selvfølgelig have tilsendt. Muligheden findes sådan set allerede i dag, men nu sender Folketinget altså et klart signal om at der er behov for en opstrammer. Vi skal have alle og alting med.

Der skal nok opstå knas med gamle it-systemer, datakvalitet, procedurer, og andre bump på vejen mod mål. Men jeg er overbevist om, at den politiske opmærksomhed skubber Digital Post i rette retning. Beslutningen er i hvert fald nyttig at have i hånden næste gang, jeg opdager, at jeg er gået glip af Digital Post om junior.

Med til historien hører, at jeg synes, den offentlige sektor er bedre end sit ry. Tilbage i 2003 foregik registreringen af baby med papir og stempel under et fysisk fremmøde på det lokale kirkekontor. I 2020 klarede kæresten og jeg det NemID fra køkkenbordet, og jeg har allerede modtaget flere breve om junior, herunder glimrende information fra Statens Serum Institut med en pædagogisk forklaring på vaccinationsprogrammet. Med den i hånden tager jeg nu yngstearvingen med til læge og får et skud antistoffer. Jeg glæder mig faktisk. I hvert fald glæder jeg mig over, at vi bruger digitaliseringen til at forbedre servicen til borgeren og nu også ligestillingen i Danmark. Digitalisering skal være mere end effektiviseringer og besparelser i den offentlige sektor. Den skal skabe ny værdi og bedre service, som Dansk Erhverv har talt om i årevis.

Så hep og hurra for et enigt Folketing, som nu giver ligestilling et skud digital næring.

Mens vi er ved det, så glæder jeg mig, til sundhedskortet snart får en digital tvilling, som kan flytte ind på begge forældres telefoner. Det et endnu et eksempel på digitalisering, som gør det nemmere at være dansker. Når vi bruger digitaliseringen på den rigtige måde, sætter vi større ambitioner for vores liv end at være Tivoli-far om lørdagen. Vi kan tage del i vores børns liv. Ja tak til mere af den slags.


Hurra for et enigt Folketing, som nu giver ligestilling et skud digital næring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Nu bliver Rute 15 forhåbentlig bredere

Annonce