x
Annonce
Kultur

Et skarpt øje på den gule bold: Kaj Christiansen får initiativprisen

Kaj Christiansen, tidligere formand for Videbæk Tennisklub, er årets modtager af Nordeas Initativpris. Han var drivkraften bag de to padelbaner, som åbnede i efteråret. Foto: Johan Gadegaard
Gennem vedholdenhed og ihærdighed trak Kaj Christiansen et stort læs gennem flere år, så Videbæk Tennisklub i dag har padelbaner og flere medlemmer.

VIDEBÆK: Da Kaj Christiansen begyndte som formand for Videbæk Tennisklub i 2013, var der 30 medlemmer. Da han stoppede sidste år var 130. I dag er tennisklubben udvidet med endnu en hårdtslående sportsgren, nemlig padeltennis, og det trækker flere medlemmer til.

Kaj Christiansen har om nogen været drivkraften bag de to padelbaner, som åbnede i efteråret 2019. Og det bliver han nu belønnet for. Nordeas Initiativpris har nemlig hans navn på i år.

- Det kom bag på mig. Hvad er det for noget, tænkte jeg. Men jeg er meget beæret over, at nogen har set, at vi har gjort noget for byen, fortæller 72-årige Kaj Christiansen.

Han skulle have haft prisen overrakt i dag, men Nordea har valgt at udsætte overrækkelse til et senere tidspunkt af corona-hensyn.

Annonce
Arbejdet med at skaffe midler til de to overdækkede padelbaner begyndte allerede i 2016, og det har været lidt af en kamp at skaffe pengene. Men vedholdende fra især Kaj Christiansens side gav gevinst. Foto: Johan Gadegaard

Mange afslag taget med et smil

Tanken om at få padelbaner til Videbæk begyndte omkring 2016, hvor den nye sportsgren, som er en blanding af tennis og squash, så småt begyndte at vinde indpas i Danmark.

- Jeg så en bane hos AGF i Aarhus, og så fik jeg et opkald fra borgerforeningen, om ikke vi skulle have det til Videbæk. Vi holdt det første møde i november 2016, fortæller Kaj Christiansen.

Ved mødet blev der nedsat en arbejdsgruppe med medlemmer fra tennisklubben og borgerforeningen med Kaj Christiansen som tovholder. Gruppen fik fat i en fundraiser fra Silkeborg, men kom hurtigt frem til, at man skulle gå en anden vej og besluttede sig for selv at stå for projektet på trods af, at det var ubetrådt grund.

- Vi holdt mange møder, og vi søgte mange fonde om støtte, og vi fik mange afslag, fortæller Kaj Christiansen med et smil.

Helårssæson

Heldigvis var Ringkøbing-Skjern Kommune velvilligt indstillet, og som tiden gik, fik Kaj Christiansen og arbejdsgruppen lige så stille arbejdet sig ind på fonde, der kunne se ideen. Undervejs valgte DIF og DGI også at støtte padelbanerne i Videbæk.

I efteråret 2019 var der først rejsegilde og senere åbning af de to padelbaner, som ligger på en tidligere slidt tennisbane. Banerne er overdækkede, og det betyder, at de kan bruges året rundt modsat de almindelige tennisbaner, som lukker ned i vintersæsonen. Og padelbanerne bliver brugt.

- Vi har fået lavet et system, så de kan bookes og betales over pc og mobil, forklarer Kaj Christiansen, der glæder sig over, at banerne lokker nye og andre medlemmer til Videbæk Tennisklub.

- De fleste medlemmer af padelklubben er forholdsvis unge og familier, fortæller den tidligere formand, som i dag er menigt medlem, der både bruger padelbane og tennisbane.

Padeltennis er en blanding af squash og tennis. Kaj Christiansen fortæller, at det faktisk er meget nemmere at spille end tennis. Med de overdækkede baner kan der spilles året rundt. Foto: Johan Gadegaard

Klub i krise

Kaj Christiansen, der er uddannet tømrersvend og gift med Else Christiansen, spillede selv meget tennis i 90’erne, men da arbejdet som tømrersvend blev skiftet ud med et job som først opmåler og siden formand for Industri-afdelingen i Snedker- og Tømrerforbundet, der senere blev Forbundet Træ-Industri-Byg og nu er under 3F, var der ikke længere tid til at svinge ketcheren.

- Arbejdet tog tid fra tennis, så jeg holdt en pause og begyndte først at spille igen i 2005, fortæller han.

På det tidspunkt var tennisklubben i krise med få medlemmer og et slidt klubhus, men i samarbejde med andre har Kaj Christiansen lagt et bemærkelsesværdigt stort engagement i klubben, hvilket kulminerede med åbningen af de to overdækkede padelbaner.

Kundskaber skal bruges

Nu har han sagt farvel til tjansen som formand.

- Jeg har haft mange formandsposter, og nu da jeg er over 70 år, så synes jeg, at jeg har gjort det godt. Nu skal der unge kræfter til, siger han.

Men en aktiv sjæl stopper ikke bare. Kaj Christiansen har nemlig høstet så mange gode erfaringer og viden i sit arbejde som foregangsmand på padelbane-projektet i Videbæk, at DGI Tennis har bedt om hans hjælp.

- Vi vil forsøge at få flere padelbaner til små klubber i et samarbejde med kommunerne. Der er udpeget tre klubber i DGI Vestjylland og DGI Midjylland, hvor vi vil hjælpe med at skaffe midler og vejlede dem i at få flere til at spille tennis og padeltennis, fortæller Kaj Christiansen.

Lige nu er arbejdet med kommende padelbaner dog sat på corona-standby, ganske som overrækkelsen af Nordeas Initiativpris til Kaj Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce