x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Et sidste farvel: Gennem tårer var der plads til smil

Selvom det var en trist dag, var der stadig overskud til et stille smil for hustru Arina Nell Richter, da hun tog afsked med sin ægtemand, Søren Rosenlund Christensen fredag i Kristkirken i Tønder. Foto: Ludvig Dittmann
Fredag blev chefredaktør for Nordjyske, Søren Rosenlund Christensen, bisat i Tønder Kristkirke. Her tog knap 300 mennesker afsked med ham, efter han på tragisk vis mistede livet i et trafikuheld.

Tønder: Der er ikke noget, at være bange for. Hvis dine vilde drømme, nu blir' væk, hva' så?

Vi får smagt på livet, smerten må vi ta'.

Og skønheden kommer, den kommer nok en dag.

Du er den eneste, i verden, jeg vil ha'.

Til hustruen Arinas 40-års fødselsdag havde Søren Rosenlund Christensen lært sig selv at spille Michael Falchs kærlighedssang.

Fredag blev samme sang 'Den eneste i verden' spillet til 44-årige Søren Rosenlund Christensens bisættelse i Kristkirken i Tønder.

- Du var, og er, det sjoveste, sødeste, kærligste menneske. Og du var, og er, den sejeste far, sagde Frederik Rosenlund Christensen foran den sorte kiste med de mange blomster i kirken.

Den unge mand måtte holde en kort pause, inden han takkede de knap 300 mennesker, der var mødt på i kirken.

- Jeg ville ønske, at du kunne se, hvor mange der er mødt op i dag. Du ville elske at vide, hvor stort et aftryk, du har sat hos så mange, sagde han.

Annonce

Du var, og er, det sjoveste, sødeste, kærligste menneske. Og du var, og er, den sejeste far.

Frederik Rosenlund Christensen, søn af Søren Rosenlund Christensen

Store aftryk

Og et stort aftryk har Søren Rosenlund Christensen sat hos mange mennesker. Opmærksomhed er strømmet ind både på de sociale medier, aviserne og til familien, siden Søren Rosenlund Christensen fredag den 7. februar mistede livet efter en cykelulykke og senere komplikationer.

Allerede en time før bisættelsen gik i gang, stod familie, venner og kollegaer i en lang række for at komme ind i kirken.

- Egentlig skulle vi jo slet ikke have været samlet sådan. Ligesom vi heller ikke skulle have været det her i kirken i dag. For det var ikke sådan, det skulle have været. Men vi er her, fordi vi ikke kan unddrage os virkeligheden. Vi er her, fordi vi er dybt berørte. Vi er her, fordi vi ikke bare kan lade tavsheden råde ind i den meningsløse virkelighed, der rammer, når et menneske pludseligt rives væk og dør i så alt for tidligt en alder af bare 44 år, sagde sognepræst i Tønder Kristkirke, Kirsten Elisabeth Christensen.

Humor

Sjældent er der så stille blandt så mange mennesker, som der var, inden højtideligheden gik i gang. Stilheden blev af og til afbrudt af snøft, mens øjne blev tørret. Men både stilheden og snøftene blev også afløst af grin.

For selv i kirken kunne Søren Rosenlund Christensen få folk til at grine.

- Søren var den første til at besøge mig, da jeg selv var meget syg og lå på hospitalet i Aarhus, fortalte hans tvillingesøster, Mette Rosenlund.

- Det første Søren gjorde, da han kom, var at fortælle sjofle vittigheder til sygeplejerskerne, hvorefter han gik hen og åbnede vinduet og råbte "porno" ud over hele Aarhus by, og så kommer over til mig og sagde: "kæft du ser godt ud, Mette."

- Mega sjov og underholdende, det var sådan, du var for mig, Søren, sagde en dybt berørt Mette Rosenlund, inden hun sluttede af med at ønske sin bror en god rejse.

Kristkirken i Tønder var fyldt med blomster, da chefredaktør for Nordjyske og tidligere journalist på JydsveVestkysten, Søren Rosenlund Christensen blev bisat fredag. Foto: Ludvig Dittmann

Den sidste rejse

Efter højtideligheden blev kisten blev båret ud af kirken til tonerne af Kim Larsens klassiker 'Om lidt'. Forrest gik Sørens to sønner Frederik og Stian, herefter Sørens far Vagn Christensen, storebror Peter Christensen, og to gode venner fra Tønder Anders Poulsen og Niels Boe Haugaard.

Ude på kirkegårdspladsen fik familien, venner og kollegaer sagt et sidste farvel til manden, der betød så utroligt meget, for så utrolig mange.

Gennem tårerne kom smilene også frem hos hustru Arina, Frederik og Stian, mens de hånd i hånd trøstede hinanden.

Den sorte kiste blev klappet farvel nogle gange af sønnerne, inden rustvognen blev lukket i og kørte rundt om hjørnet på Sørens sidste rejse.

Hustru Arina og sønnerne Frederik og Stian tog afsked med deres elskede ægtemand og far i Kristkirken i Tønder. Foto: Ludvig Dittmann
Knap 300 mennesker var mødt op for at sige et sidste farvel til manden, der har berørt så mange mennesker gennem sit korte liv. Søren blev blot 44 år. Foto: Ludvig Dittmann
Der var mange mennesker, der var mødt op for at sende Søren Rosenlund Christensen afsted på sin sidste rejse. Han har været langt omkring som chefredaktør på Ringkøbing-Skjern Dagblad, senere chefredaktør på Bornholms Tidende og til sidst ansvarshavende chefredaktør på Nordjyske. Nu er han stedt til hvile på sin hjemegn Tønder. Foto: Ludvig Dittmann
Søren Rosenlund Christensen mistede sidste fredag livet på grund af komplikationer efter en tragisk trafikulykke, som skete onsdag i sidste uge. Foto: Ludvig Dittmann
Søren Rosenlund Christensen blev begravet på Tønder kirkegård. Foto: Ludvig Dittmann
Sønnerne Frederik og Stian bar kisten ud af kirken sammen med Sørens far Vagn Christensen, storebror, Peter Christensen, samt hans to venner fra Tønder Anders Poulsen og Niels Boe Haugaard. Foto: Ludvig Dittmann
Søren Rosenlund Christensen blev bisat i Tønder Kristkirke fredag. Foto: Ludvig Dittmann
Søren Rosenlund Christensen blev bisat i Tønder Kristkirke fredag. Det var sognepræst Kirsten Elisabeth Christensen, der stod for bisættelsen. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce