Annonce
Ringkøbing

Et scoop: 42-årig sangstjerne til Ringkøbing

Gennem det seneste halve års tid har Anders Agger forsøgt at indgå en håndfast aftale med Tina Dickow. Og søndag aften lykkedes det for dokumentarjournalisten, der er medlem af bestyrelsen i fodboldklubben Ringkøbing IF: 2. april gæster den 42-årige sanger og sangskriver Vesterhavs Hallen. Arkivfoto: Michael Bager
Det er lykkedes for fodboldklubben Ringkøbing IF at indgå en kontrakt med Tina Dickow: 2. april optræder den internationale sangstjerne i Vesterhavs Hallen.

Ringkøbing: Danske Tina Dickow-fans skal spejde langt efter koncerter med den 42-årige sanger og sangskriver i år. Lige nu er hun i Tyskland med sit band, men derefter er turnéplanen blank. Der er dog netop kommet et kryds i kalenderen torsdag 2. april, hvor Tina Dickow rykker ind i Vesterhavs Hallen i Ringkøbing.

Bag dette scoop står den lokale fodboldklub, Ringkøbing IF, hvor bestyrelsesmedlem Anders Agger i den grad har været manden, der har trukket i de helt rette tråde:

- Hun kommer med alt, hvad hun er ... og en akustisk guitar. Og hun gør det til fordel for fodboldklubben, siger Anders Agger.

Via sit job som dokumentarjournalist har han mødt Tina Dickow i forbindelse med et 'Indefra'-program på DR2, og hun er også tiltænkt et kapitel i en bog om kærlighed, som Anders Agger for tiden arbejder på.

Konceptet i Vesterhavs Hallen kommer til at minde meget om det, der var på tapetet, da Anders Agger og Poul Krebs i januar sidste år inviterede til 'Historie-time' samme sted:

- Hun er en sindssygt dygtig historiefortæller. Hun har set nogle billeder fra det med Krebs, og hun synes, det ser hyggeligt ud. Og så har hun bare en fin forståelse af det dér med at være frivillig og at skulle rejse penge til sin fodboldklub, tilføjer Anders Agger.

Annonce

Hun har set nogle billeder fra det med Krebs, og hun synes, det ser hyggeligt ud. Og så har hun bare en fin forståelse af det dér med at være frivillig og at skulle rejse penge til sin fodboldklub

Anders Agger, bestyrelsesmedlem Ringkøbing IF

Plads til 15-16 sange

Søndag aften fik Anders Agger den endelige aftale på plads med den internationale stjerne, og på et bestyrelsesmøde mandag aften i Ringkøbing IF skal der planlægges i detaljer.

Prisen på billetter, og ad hvilke kanaler, de skal forhandles, er endnu ikke helt på plads. Men Anders Agger regner med, at det kommer til at koste i omegnen af 350 kroner at få del i den unikke oplevelse:

- Folk skal acceptere, at det ikke er et afprøvet system. Det bliver i et set-up lige som sidste gang (med Poul Krebs, red.), og så må vi se, hvor det tager os hen, siger Anders Agger.

Som historiefortæller kommer han også til være med i rampelyset på scenen, men journalisten med bopæl i Ringkøbing understreger, at 'det er Tinas aften':

- Jeg er støttehjul. Jeg vil tro, hun kommer til at spille 15-16 sange, siger Anders Agger om Tina Dickow, der bor på Island med ægtemand og tre børn.

Cirka 700 tilhørere

Anders Agger er fuldt ud bevidst om, at arrangementet givetvis kommer til at give genlyd langt ud over kommunegrænsen, og at der sikkert sagtens kunne sælges ud i en hal, der er større end den på Kongevejen 64 i Ringkøbing:

- Ja, der er nok andre end lokale, der gerne vil købe billet. Jeg kan godt li', at det foregår i Vesterhavs Hallen med trælofter og god lyd. Og så ligger hallen tæt på fodboldklubben, siger Anders Agger.

Han vurderer umiddelbart, at omkring 700 tilhørere kan komme i godt selskab med Tina Dickow, der i 1997 - efter sin tid som elev på Århus Statsgymnasium - besluttede sig for at læse religionsvidenskab på universitetet. Musikken trak dog voldsomt i den unge kvinde fra Åbyhøj, og tre år senere lånte Tina Dickow penge i banken, så hun kunne etablere sig med eget pladeselskab.

En lille, fin fortælling, der måske kan få en plads, når det om et par måneder ringer ind til 'Historie-time' i Vesterhavs Hallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Fødevareforsyningen skal sikres trods lukkede grænser

Læserbrev: Følgerne af coronavirussen er mange, og en af dem risikerer snart at få konsekvenser for danske landbrug og gartnerier. Lige nu frygter landmænd i Tyskland, at årets avl af hvide asparges rådner op, fordi sæsonarbejdere fra Østeuropa ikke kan komme frem som følge af de grænsekontroller, flere EU-lande har indført. Problemet han hurtigt blive aktuelt i Danmark, når sæsonen i frilandsgartnerierne starter om en måned. I sidste uge annoncerede Tyskland et decideret indrejseforbud for sæsonarbejdere. Det betyder, at op imod 300.000 østeuropæere, der er en helt afgørende forudsætning for den tyske landbrugssektor, må blive hjemme. Også sæsonarbejdere, der bruger Tyskland som transitland til for eksempel at komme til Danmark, rammes af forbuddet. Det må vække bekymring i den danske landbrugs- og fødevaresektor. I Tyskland og Frankrig har myndighederne ligefrem opfordret til, at folk, der ikke kan varetage deres arbejde på grund af coronavirus, i stedet tilbyder deres arbejdskraft på markerne. Men behovet for hænder er stort, og nogle funktioner kræver speciel viden og erfaring. Derfor er fælleseuropæiske løsninger også afgørende. I Danmark har såvel fødevareminister Mogens Jensen som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagt, at det er vigtigt, at EU-landene samarbejder, så de nødvendige fødevarer og arbejdskraft fortsat kan komme ind i Danmark, selvom der er indført grænsekontrol. Det er Europa-Kommissionen, der koordinerer arbejdet med at få Europa til at hænge sammen transportmæssigt under krisen. Kommissionen har udarbejdet retningslinjer for den fri bevægelighed for personer, der varetager kritiske funktioner. Her betragtes sæsonarbejdere i landbrugssektoren nu som personer, der varetager en kritisk funktion – fødevareforsyning – og det skal derfor sikres, at de kan nå frem, selv om de krydser en grænse undervejs. Da landene begyndte at lukke deres grænser i midt-marts, var der rapporter om, at både dyr og medicinsk udstyr holdt i kø ét til to døgn. Kommissionen krævede på den baggrund ”grønne korridorer”, som skulle sikre, at vareleverancer ikke blev blokeret. En grøn korridor et særligt vejspor ved grænsen, som det højest må tage 15 minutter at krydse – nok til for eksempel at helbredsscreene chaufføren. Det arbejde har bidraget til at nedbringe ventetiderne ved grænsen, og man håber nu at kunne skabe en lignende situation for sæsonarbejdere. Det bliver et stort arbejde at få EU bragt tilbage til den åbenhed, som var en realitet inden coronakrisen. I mellemtiden bliver samarbejdet om grønne korridorer afgørende for at sikre fødevareforsyningen.

Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce