Erhverv

Et paradis for islændere: Landi-Askja på opdagelse omkring Skjern Å

Veltilpasse islændere og ryttere på tur i det vestjyske. Privatfoto.
Den øst- og midtjyske islænderklub var begejstret for Skjern BnB og for ridemulighederne i Ringkøbing-Skjern.

SKJERN: Vestjylland har absolut potentiale som mål for rideturister; det er Hanne Boutrup, formand for islænderklubben Landi-Askja, ikke i tvivl om, efter at hun og en snes andre medlemmer forleden var på weekendtur til området omkring Skjern.

- Vi boede på Skjern BnB, og det var helt ideelt for os, fordi der er et høhotel, hvor vi kan have hestene gående. Vi havde mulighed for hver især at lave en lille fold til vores heste, og når vi vågnede op om morgenen, var det første, vi så, Skjern Å - og hovedet af en islænderhest; så kan man ikke få det bedre, siger Hanne Boutrup.

Muligheder for at have hestene forsvarligt indhegnet og få dem passet ordentligt er absolut en topprioritet for rideturister, og det imødekom Skjern BnB, fastslår hun.

Men det er ikke det eneste, der vejer tungt for rideturister. Det er selvfølgelig vigtigt, at der er mulighed for at ride i naturen; det er grundlæggende det, rideturisterne kommer for.

- Derfor er det vigtigt for os, at der er spændende ruter, hvor vi godt må være. Undervejs skal der også være gode muligheder for, at man lige kan holde en pause og tøjre hesten, for eksempel til en bom.

Islænderrytterne lagde også vejen forbi Innovest.

Alle skal kunne være der

For rytterne fra Landi-Askja (alle islænderklubber har islandske navne, ligesom hestene har det, red.) var turen i og omkring Skjern Å-dalen ideel, fordi der er stisystemer, hvor de godt må være, der fører gennem smuk natur; det giver dem de oplevelser sammen med hestene, som de er på udkig efter.

Men det stiller krav om udbyggede stisystemer, for islænderryttere kan nemt ride 20-30 kilometer om dagen, påpeger Hanne Boutrup.

Hun er helt på det rene med, at nogle mener, at ryttere og heste fylder meget på naturstierne, og at gående, cyklende og ridende let kommer i vejen for hinanden.

- Men sådan behøver det ikke være; der burde være plads til alle, hvis vi tager lidt hensyn til hinanden. Vi rider for eksempel typisk i rabatten, så vi ikke ødelægger stenmelsstier og fylder for meget, så det bør kunne lade sig gøre, siger hun.

I alt fald fik de 20 ryttere fra Landi-Askja en førsteklasses oplevelse rideweekend i Skjern Å-dalen.

Hanne Boutrup tilføjer, at ryttere er en potentiel stor gruppe af turister:

- Der er 200.000 rideheste i Danmark, hvoraf 40.000 er islændere, og især islænderejerne vil gerne ud at ride i naturen, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Voldsom kritik af socialtilsynet i Schuberts Minde-sag: Det lugter af personlig hetz

Mest læste

Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mindreårig pige udsat for seksuelle overgreb af større dreng på Schuberts Minde

Skjern

Fredagen bød på flere færdselsuheld

Annonce