Annonce
Erhverv

Et paradis for islændere: Landi-Askja på opdagelse omkring Skjern Å

Veltilpasse islændere og ryttere på tur i det vestjyske. Privatfoto.
Den øst- og midtjyske islænderklub var begejstret for Skjern BnB og for ridemulighederne i Ringkøbing-Skjern.
Annonce

SKJERN: Vestjylland har absolut potentiale som mål for rideturister; det er Hanne Boutrup, formand for islænderklubben Landi-Askja, ikke i tvivl om, efter at hun og en snes andre medlemmer forleden var på weekendtur til området omkring Skjern.

- Vi boede på Skjern BnB, og det var helt ideelt for os, fordi der er et høhotel, hvor vi kan have hestene gående. Vi havde mulighed for hver især at lave en lille fold til vores heste, og når vi vågnede op om morgenen, var det første, vi så, Skjern Å - og hovedet af en islænderhest; så kan man ikke få det bedre, siger Hanne Boutrup.

Muligheder for at have hestene forsvarligt indhegnet og få dem passet ordentligt er absolut en topprioritet for rideturister, og det imødekom Skjern BnB, fastslår hun.

Men det er ikke det eneste, der vejer tungt for rideturister. Det er selvfølgelig vigtigt, at der er mulighed for at ride i naturen; det er grundlæggende det, rideturisterne kommer for.

- Derfor er det vigtigt for os, at der er spændende ruter, hvor vi godt må være. Undervejs skal der også være gode muligheder for, at man lige kan holde en pause og tøjre hesten, for eksempel til en bom.

Islænderrytterne lagde også vejen forbi Innovest.
Annonce

Alle skal kunne være der

For rytterne fra Landi-Askja (alle islænderklubber har islandske navne, ligesom hestene har det, red.) var turen i og omkring Skjern Å-dalen ideel, fordi der er stisystemer, hvor de godt må være, der fører gennem smuk natur; det giver dem de oplevelser sammen med hestene, som de er på udkig efter.

Men det stiller krav om udbyggede stisystemer, for islænderryttere kan nemt ride 20-30 kilometer om dagen, påpeger Hanne Boutrup.

Hun er helt på det rene med, at nogle mener, at ryttere og heste fylder meget på naturstierne, og at gående, cyklende og ridende let kommer i vejen for hinanden.

- Men sådan behøver det ikke være; der burde være plads til alle, hvis vi tager lidt hensyn til hinanden. Vi rider for eksempel typisk i rabatten, så vi ikke ødelægger stenmelsstier og fylder for meget, så det bør kunne lade sig gøre, siger hun.

I alt fald fik de 20 ryttere fra Landi-Askja en førsteklasses oplevelse rideweekend i Skjern Å-dalen.

Hanne Boutrup tilføjer, at ryttere er en potentiel stor gruppe af turister:

- Der er 200.000 rideheste i Danmark, hvoraf 40.000 er islændere, og især islænderejerne vil gerne ud at ride i naturen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce